Campionatul Mondial FIFA 2023 CM 2022

Și-au luat țeapa vieții! Mii de oameni, păcăliți în Vietnam crezând că se uită în direct la Campionatul Mondial! Ce vedeau, de fapt

Mii de vietnamezi au fost păcăliți crezând că urmăresc Campionatul Mondial din Qatar. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 05 Decembrie 2022, 15:19
Data actualizarii: Luni 05 Decembrie 2022, 15:20

Campionatul Mondial din Qatar a provocat furie în Vietnam, acolo unde mii de oameni au fost înșelați, crezând că urmăresc turneul, dar în realitate urmăreau meciuri din FIFA 23, după cum informează sport.es. Fanii și-au conectat conturile de YouTube, crezând că pot urmări în direct și gratis Campionatul Mondial. 

Vietnamezii au fost însă păcăliți de o rețea care căuta să genereze bani de pe platformă, obținând mii de vizite și publicitate. Din cauza conexiunii proaste de la internet din Vietnam, escrocii au profitat și au început să difuzeze meciuri din FIFA 23 ca și când ar fi de la Campionatul Mondial, care aveau comentarii în limba locală și filmate în direct de pe un televizor, de la anumită distanță. 

Fanii vietnamezi, păcăliți de escroci 

Fanii au fost induși în eroare și de titlurile pe care le aveau transmisiunile, care arătau așa „În direct Germania - Japonia, 23.11 Grupa E Campionatul Mondial 2022”. Aproximativ 40.000 de persoane au căzut în capcană, asta după ce înainte de fiecare meci mai mulți utilizatori urcau pe YouTube clipuri cu conținuturi similare. 

Escrocii îi păcăleau pe oameni folosindu-se de cuvinte și emoji-uri cheie, precum „ÎN DIRECT” sau simboluri de puncte roșii, care semnificau faptul că se transmite ceva LIVE. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!