CM 2022

Ce mesaje au observat fanii pe banderolele de căpitan purtate de Harry Kane în timpul Cupei Mondiale din Qatar

Harry Kane a purtat mai multe banderole de căpitan de-alungul meciurilor jucate la Cupa Mondială din Qatar pentru a transmite mesaje importante, ce vizează dreptul la educație sau lupta contra discriminării.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Decembrie 2022, 13:48
Data actualizarii: Luni 05 Decembrie 2022, 16:29

Fotbalistul naționalei Angliei a purtat trei banderole diferite la Cupa Mondială din Qatar, inclusiv la meciul împotriva Senegalului, iar fanii acestuia au observat imediat mesajele aflate pe acestea.

Pentru meciul cu Senegal, Harry Kane a purtat o banderolă pe care era scris mesajul "Educație pentru toți", în cel cu Țara Galilor, mesajul promovat a fost "Protejați copiii", iar în meciul cu Iran, intenția jucătorului a fost de a lupta contra discriminării, printr-o brățară pe care scria "Nu discriminării".

Inițiativa de a purta aceste banderole cu mesaje discrete vine după ce Anglia a luat decizia de a nu purta banderola "One Love", pro LGBT, ca urmare a restricțiilor impuse de Fifa și Qatar privind homosexualitatea. Cu toate acestea, Harry Kane a purtat un ceas Rolex în culorile steagului LGBT, un detaliu care nu a trecut neobservat și a transmis mesajul dorit.

Șapte echipe, inclusiv echipa lui Gareth Southgate, plănuiseră să transmită un mesaj One Love la Cupa Mondială, dar s-au răzgândit după ce Fifa a avertizat că jucătorii ar putea fi sancționați pentru acest act de sfidare.

Sursă foto: Getty
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!