Spania CM 2014

O moarte anuntata! 3 motive pentru care dezastrul Spaniei era inevitabil si de ce era mai bine daca Real nu lua Liga Campionilor

Spania, eliminata dupa un parcurs rusinos la mondial - doua meciuri, 7 goluri primite, unul singur marcat

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Iunie 2014, 10:26
Data actualizarii: Joi 19 Iunie 2014, 10:29

Eliminarea Spaniei nu este nicio surpriza. Grupa Mortii a adus la "tarm" o balena prea batrana sa mai fie numita "ucigasa". Iata mai jos trei motive pentru care Spania avea cele mai mari sanse sa paraseasca mondialul prematur:

1. O generatie la final de cariera
- nationala Spaniei s-a sincronizat perfect cu Barcelona. Generatia de exceptie cu Puyol, Busquets, Iniesta si Xavi a ajuns la finalul carierei si, odata cu ea, si echipele ale caror schelete l-au reprezentat. Barcelona a avut cea mai buna perioada din istorie cu aceasta generatie fantastica, iar Spania a castigat Mondialul din 2010 cu goluri exclusiv marcate de jucatori de la Barcelona. Ca si nationala, Barcelona nu a reusit sa castige nimic in acest sezon.

2. Nu mai exista motivatie - este greu sa motivezi niste jucatori trecuti de 30 de ani, care au castigat tot ce se putea castiga in cariera, in ultimii ani. Foamea de trofee a fost stinsa si spaniolilor de la Real Madrid, de catre Liga Campionilor cucerita in acest an. Poate pentru ei, era mai bine daca nu reuseau "La Decima" anul acesta.

3. Nu au venit in varf de forma - asa cum spuneam mai sus, nationala Spaniei este una batrana. Spre deosebire de Chile, acolo unde Alexis Sanchez si Vidal sunt in cea mai sclipitoare perioada a carierei, Spania este o echipa trecuta de prima tinerete. Din echipa de start cu Olanda, doar Jordi Alba si Diego Costa par avizi de glorie si au venit la Mondial in cea mai buna forma. Casillas, Ramos, Xabi Alonso, Iniesta, Pedro, Xavi, Fabregas, David Villa, Torres, Mata, Pique, cu totii sunt jucatori care au trecut de apogeul carierei.

 

Autor: Florian Ceafalau

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!