CM 2014

Mondialul, in cifre. Spania e mai valoroasa decat Germania si Brazilia, Messi e de 6 ori mai scump decat cea mai ieftina nationala

Au mai ramas 3 zile pana la debutul turneului final din Brazilia, iar pregatirile sunt pe ultima suta de metri. Nationalele au ajuns deja pe continentul sudamerican, iar suporterii isi ocupa timpul ramas pana la fluierul de start cu statistici.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014, 17:40
Data actualizarii: Luni 09 Iunie 2014, 18:15

Printre cele mai importante statistici inaintea Mondialului este si cea legata de valoarea echipelor de la turneul final. "Care este cea mai valoroasa echipa? Care este cea mai slab cotata? Care e cel mai scump jucator si care e diferenta intre Messi si cea mai ieftina nationala?" - sunt doar cateva dintre intrebarile fanilor.

Astfel, specialistii au incercat, pe baza ultimelor rapoarte publicate de mai Federatia Internationala de Statistica a Fotbalului, dar si de companii private, sa intocmeasca un top al celor mai valoroase echipe si sa estimeze sumele exacte in ceea ce priveste cei mai scumpi jucatori.

Potrivit acestora, Spania este cea mai valoroasa echipa nationala de la turneul final, fiind evaluata la nu mai putin de 916 milioane dolari americani, cu circa 85 de milioane mai mult decat Germania, a carui lot este cotat la 828 milioane $. Ocupanta locului trei este chiar tara gazda, cea mai titrata echipa nationala de la un turneu final, Brazilia, cu o cota de 689 milioane $.

La polul opus se afla Honduras, a carei valoare este de doar 31 de milioane, adica de 30 de ori mai putin decat cea a Spaniei.

De asemenea, un alt punct de atractie pentru fani este, cum era de asteptat, "razboiul" Messi - Ronaldo, castigat si de aceasta data de argentinian, cel care este cotat la 175 milioane euro, fata de cele 145 la care este evaluat Ronaldo.


*Sumele sunt exprimate in dolari ($)

Modifică setările cookies