CM 2014

"Arrivederci! Plecam de la Mondial, dar ramanem cu Hodgson". Ce scriu ziarele din Anglia dupa ce Costa Rica a facut surpriza

Costa Rica a produs cea mai mare surpriza de la turneul final, calificandu-se dintr-o grupa cu Italia, Anglia si Uruguay. De cealalta parte, Anglia este dezamagirea Campionatului Mondial, iar ziarele din Insula reactioneaza dur.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Iunie 2014, 21:39
Data actualizarii: Vineri 20 Iunie 2014, 21:48

Costa Rica a invins in aceasta seara cu 1-0 nationala Italiei si a facut 6 puncte in Grupa D a turneului final, din care mai fac parte Uruguay si Anglia. Invingatori si in primul meci, impotriva Uruguayului, costaricanii si-au asigurat matematic calificarea in optimi, acestia urmand sa fie pentru a doua oara prezenti in aceasta faza a competitiei.

Daca suporterii micutei tari din America Centrala sunt in extaz, fanii uneia dintre cele mai mari puteri din fotbal, Anglia, sunt dezamagiti de inca un turneu ratat. Anglia a suferit doua infrangeri in primele doua meciuri, 1-2 cu Italia si 1-2 cu Uruguay, facandu-si deja bagajele pentru a parasi Brazilie pe usa din dos.

Cele mai importante ziare din Marea Britanie scriu despre eliminarea nationalei lui Rooney, Gerrard si Sturridge, iar jurnalistii englezi par destul de nemultumiti de decizia luata de Federatia Engleza, care a anuntat ca Roy Hodgson va ramane selectioner.

Doua dintre cele mai citite cotidiane din Insula, Guardian si The Telegraph, prezinta "rece" eliminarea nationalei, precum si anuntul legat de Roy Hodgson. Pe de alta parte, insa, tabloidele Daily Star sau Daily Mail critica dur decizia si spun ca eliminarea este una dintre cele mai mari rusini traite in era moderna. Acestia spun ca Anglia nu a mai iesit din faza grupelor la un mondial de 56 de ani si vorbesc despre modul in care o echipa de anonimi a reusit sa produca surpriza cea mare.

Modifică setările cookies