Josip Simunic Croatia CM 2014

A castigat barajul pentru Mondial, dar FIFA i-a interzis sa mearga in Brazilia! Croatia e revoltata de decizia data azi de TAS:

Un jucator din nationala Croatiei a primit interdictie de a evolua la campionatul mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Mai 2014, 16:42
Data actualizarii: Luni 12 Mai 2014, 16:51

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins astazi apelul facut de jucatorul croat Josip Simunici la suspendarea de zece meciuri dictata de FIFA dupa ce a scandat sloganuri pronaziste la finalul partidei cu Islanda din 2013, astfel ca fundasul va rata turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia.

"TAS a respins apelul inaintat de jucatorul croat Josip Simunici la decizia Comisiei de Recurs a FIFA din 21 februarie. TAS confirma sanctiunea impusa de FIFA, iar jucatorul ramane suspendat zece meciuri si amendat cu 30.000 de franci elvetieni", a anuntat forul sportiv de la Lausanne.

Simunici si fanii croati au scandat sloganuri pronaziste, pe 19 noiembrie 2013, dupa calificarea Croatiei la Cupa Mondiala, in urma victoriei, scor 2-0, cu Islanda, in returul barajului de accedere la competitia din Brazilia.

Presa locala a difuzat un material video in care Simunici este vazut luand microfonul pe Stadionul Maksimir din Zagreb, dupa fluierul final, si strigand de patru ori: "Pentru patrie" (Za Dom), suporterii raspunzand "Suntem pregatiti" (Spremni).

Aceste sloganuri dateaza din perioada in care Croatia era aliata Germaniei naziste in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Modifică setările cookies