Ciclism

Turul Frantei 2015 se decide din nou pe Alpe d'Huez! Le Tour, sase finisuri la altitudine, un singur contratimp! Unde va incepe

Organizatorii Le Tour au stabilit deja traseul pentru editia din 2015, cel mai important si urmarit tur ciclist din lume urmand sa ia startul pentru a 102-a oara.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Octombrie 2014, 12:46
Data actualizarii: Joi 23 Octombrie 2014, 13:00

Turul Frantei 2015 va pleca la cea de-a 102-a editie din Utrecht, Olanda, si va parcurge un traseu presarat cu catarari si portiuni care ii vor pune in mare dificultate pe ciclisti.

Editia de anul viitor a Turului Frantei nu va pune accent pe contratimp, acolo unde sportivi ca Fabian Cancellara sau Tony Martin sunt considerati a fi specialisti, ci pe portiunile din Pirinei si Alpi, care vor modela clasamentul general.

Editia cu numarul 102 a Turului Frantei va pleca vara viitoare din Utracht, unde va avea loc primul si singurul contratimp individual al turului (13,7 kilometri).

Din Olanda, ciclistii vor ajunge in Belgia, unde etapa se va decide in catarare, pentru ca mai apoi sa treaca granita in Franta.

In prima saptamana, plutonul va trece prin nu mai putin de sapte sectoare cu piatra cubica, suprafata care le-a dat atat de multe batai de cap rutierilor in 2014.

Cele mai interesante etape vor fi, insa, de departe cele din munti, acolo unde clasamentul general se va stabili, iar lupta dintre Vicenzo Nibali, detinatorul trofeului de campion, Alberto Contador, Christ Froome si Nairo Quintana va fi una extrem de apriga.

Turul Frantei va trece din nou prin Pra-Loup, La Toussuire si Alpe d'Huez, ultima dintre ele fiind una dintre cele mai cunoscute etape ale turului.

Finalul, in mod traditional, va avea loc la Paris, unde sprinterii Cavendish, Kittel, Greipel sau Peter Sagan se vor lupta pentru tricoul verde.

Turul din 2014, marcat de abandonuri

Editia din acest an a Turului Frantei a fost una spectaculoasa, insa marcata de abandonuri. Printre cei care s-au retras pe parcurs au fost Chris Froome, campionul turului la acea vreme, Mark Cavendish si Andy Schlek. De altfel, ultimul dintre acestia s-a si retras in urma accidentarii suferite.

CITESTE SI

Modifică setările cookies