Samuel Eto o Thierry Henry Campionate externe

Samuel Eto'o e sigur: „Thierry Henry nu a fost la nivelul lui Nicolas Anelka, nici la al meu!” Ce a spus despre fostul său coleg 

Samuel Eto'o și Thierry Henry sunt doi dintre cei mai importanți atacanți din istoria fotbalului. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 08:57
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 09:02

Cei doi fotbaliști au făcut spectacol în perioada în care au activat în fotbalul profesionist, marcând goluri pe bandă rulantă. Thierry Henry este cel mai bun marcator al lui Arsenal, având 228 de reușite, fiind extrem de apreciat de fanii din Premier League. 

De celalată parte, Samuel Eto'o a marcat 130 de goluri în 199 de meciuri pentru FC Barcelona, având numeroase trofee câștigate alături de catalani, dar și cu Inter Milano. Cei doi au împărțit vestiarul timp de un sezon, în 2008/09, având un cuvânt de spus în trofeele câștigate sub comanda lui Pep Guardiola. 

Alături de Leo Messi, Xavi Hernandez și Andres Iniesta, echipa Barcelonei părea de neînvins. Relația lui Eto'o și Henry a părut a fi mereu una bună, însă ultimele declarații făcute de camerunez au ridicat mari semne de întrebare. 

Declarații neașteptate ale lui Samuel Eto'o despre Thierry Henry 

Într-un clip apărut dintr-un documentar redat pe Booska-P, Eto'o a fost întrebat despre cariera lui Henry, având o reacție neașteptată. Fostul atacant camerunez a afirmat că cel mai bun marcator din istoria Franței nu a fost la același nivel cu Nicolas Anelka. 

„Nu cred că a fost la nivelul lui Anelka. Thierry Henry a fost bun, dar cunoșteam jucătorii...am preferat alți jucători. Oricum, nu a fost nici la nivelul meu, nu. Oricum norocul sau ghinionul pe care l-am avut a fost că nu am jucat pentru Franța. Cei care au jucat pentru Franța au avut un plus de 70%. Și nu pentru că erau mai puternici, ci pentru că Franța îi vinde mai bine. 

Nu vorbesc despre Diouf El Hadji pentru că nici măcar nu e în aceeași categorie. Cum îl poți pune pe Diouf lângă Thierry Henry?”, a declarat Eto'o citat de Give Me Sport

Modifică setările cookies