OFICIAL! Un campionat de TOP din Europa va folosi tehnologia video pentru reluari! Cum vor fi luate deciziile

OFICIAL! Un campionat de TOP din Europa va folosi tehnologia video pentru reluari! Cum vor fi luate deciziile

La cateva zile dupa scandalul de la Real - Bayern tehnologia video isi face loc in fotbal.

Fiecare meci din prima liga din Olanda incepand cu sezonul 2017/2018 va avea arbitru video! Decizia uriasa luata de olandezi vine dupa ce tehnologia a fost testata cu succes la Campionatul Mondial al Cluburilor si in prima liga din Australia.

Eredivisie este insa primul campionat de top din Europa care anunta ca va implementa tehnologia video. Arbitrul cu acces la fazele video va ajuta arbitrul de pe teren si pe asistenti pentru situatiile de ofsaid si deciziile in cazurile unor penalty-uri.

Desi tehnologia video va ajuta la reducerea erorilor, criticii acesteia spun ca ea va impiedica fluiditatea jocului. Cazul insa meciului amical dintre Franta si Spania arata ca acest lucru nu se va intampla, fiind luate atunci 2 decizii importante cu ajutorul arbitrului video in mai putin de 10 secunde de la momentul actiunii!

Nu este singurul anunt legat de Video Assistant Referees (VAR) - Liga din Franta a anuntat ca tehnologia va fi folosita la meciul de baraj dintre echipa clasata pe locul 18 in Ligue 1 si cea care va ocupa pozitia a 3-a in liga secunda.

Citeste si:Eredivisie
VIDEO PROTVPLUS.RO

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies