Kosovo a primit acceptul UEFA! Se va bate pentru urmatorul Euro, dar spera sa intre chiar din preliminariile CM! Lista de vedete care si-ar putea schimba nationalele

Autor: Sport.ro
Marti 03 Mai 2016, 17:18

	Kosovo a primit acceptul UEFA! Se va bate pentru urmatorul Euro, dar spera sa intre chiar din preliminariile CM! Lista de vedete care si-ar putea schimba nationalele

Kosovo este a 55-a tara membra UEFA.

Kosovo a primit astazi o veste mare din partea UEFA. Membrii forului european au decis, cu 28 de voturi pentru si 24 impotriva, ca micutul stat din fosta Iugoslavie sa participe la competitiile de fotbal sub egida UEFA.

Astfel, Kosovo va juca in urmatoarea campanie preliminara pentru Euro, editia 2020, dar ar putea intra in circuitul meciurilor internationale chiar din toamna, odata cu inceperea campaniei pentru Mondialul din 2018.

FIFA urmeaza sa decida acest lucru in cadrul congresului care va avea loc in Mexic, pe 13 mai.

O lista consistenta de fotbalisti, care evolueaza acum pentru nationalele Albaniei, Elvetiei sau Belgiei si-ar putea schimba nationalele.

Belgianul Adnan Januzaj, elvetienii Xherdan Shaquiri, Granit Xhaka, Pajtim Kasami si Valon Behrami, dar si norvegianul Bersant Celina, cu totii ar putea imbraca in curand tricoul nationalei statului Kosovo.

Cu o populatie totala de 1,9 milioane de locuitori, Kosovo si-a declarat independenta in 2008. Doar o mica parte din statele europene recunosc independenta provinciei. Romania nu este printre ele. Uniunea Europeana nu are o pozitie ferma legata de independenta Kosovo.

Criză politică. PNL nu renunță la Cîțu ca premier: ”Nici nu se pune în discuţie”
BRAT
Modifică setările cookies