In toamna jucau impotriva Stelei, acum pot fi trimisi la razboi! Patronul lui Dinamo Kiev anunta: "Le vom permite fotbalistilor sa lupte pentru tara"

Situatia politica din Ucraina continua sa fie extrem de instabila, in timp ce luptele din estul tarii par sa se intensifice cu fiecare ora care trece. Armata ucraineana si rebelii prorusi lanseaza atacuri regulate, iar finalul conflictului sangeros nu pare inca aproape.

Un conflict care dureaza de luni bune si din cauza caruia au pierit mii de oameni, fie soldati, mercenari sau civili, razboiul pentru regiunea estica a Ucrainei pare departe de a fi incheiat.

Atacurile sangeroase lansate din ambele parti au transformat regiunea Donbass, una dintre regiunile bogate ale Ucrainei, intr-o ruina si au lasat in urma mii de morti.

Autoritatile ucrainiene anunta ca vor lupta pana cand vor elimina si ultimul "terorist", iar pentru asta sunt gata sa continue incorporarile. Dupa ce au mobilizat circa 50 de mii de cadre militare, autoritatile de la Kiev doresc sa dubleze numarul luptatorilor in maximum trei saptamani.

Printre cei care pot primi ordine de incorporare s-ar putea afla toti barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, iar fotbalistii nu sunt scutiti.

Vestile au ajuns si la urechile presedintelui lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, cel care a declarat presei din tara sa ca "le va permite fotbalistilor de nationalitate ucraineana sa plece la razboi".

Surkis a declarat ca este de acord ca fotbalistii sa lupte contra militiilor proruse din estul Ucrainei: "Daca vom primi un ordin de incorporare pentru unul dintre fotbalistii nostri, ii vom permite sa plece la razboi", a spus acesta.

"Inainte de a fi fostbalisti, jucatorii au o misiune pacifista, iar acum gandurile noastre sunt legate de reinstaurarea oridinii in aceasta tara. Vrem sa fie liniste in toata tara, dar deocamdata nu se poate", a mai spus Surkis.

Din cauza conflictului din bazinul Donbass, Sahtior Donetsk, echipa lui Mircea Lucescu, a fost nevoita sa se relocheze la Kiev si Lviv.

Dinamo Kiev are in componenta mai multi internationali ucrainieni, intre care Andriy Yarmolenko, Sydorchuck, Harmash, Husyev, Kravets, Khacheridi sau Yevhen Selin.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Înmormântarea Prințului Philip, în imagini. Ce ar fi avut Regina asupra ei, în geantă. GALERIE FOTO
BRAT
Modifică setările cookies