Campionate externe

Dezvaluiri facute de spionii englezi! Platini a primit un tablou Picasso, Putin i-a ordonat lui Abramovich: "Vreau Mondialul 2018"

Presa din Anglia dezvaluie amanunte interesante din lupta pentru organizarea Mondialului din 2018.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Decembrie 2014, 09:48
Data actualizarii: Luni 01 Decembrie 2014, 09:56

Acesta a fost "dat" de catre FIFA Rusiei, insa englezii au depus eforturi monumentale pentru organizarea turneului, implicandu-i pe David Cameron, David Beckham si chiar pe Printul William. Englezii au fost invinsi insa acestia au aflat care a fost motivul.

Conform articolelor aparute in Sunday Times si Independent, englezii, care au folosit fosti agenti MI6 care au activat ca spioni timp de ani de zile, in cadrul serviciilor de inteligenta, au aflat ca rusii au fraudat alegerile pentru mondialul din 2018.

 

Putin i-a ordonat lui Abramovich sa "rezolve" Mondialul

Ordinul de a aduce cu orice pret mondialul in Rusia a venit de la Vladimir Putin. Acesta s-a speriat de increderea din ce in ce mai scazuta a rusilor si a dorit sa dea o lovitura de imagine, dupa ce a organizat si JO de iarna din acest an, de la Soci. Putin i-a ordonat personal lui Roman Abramovich sa faca tot posibilul pentru a influenta decizia FIFA.

Patronul lui Chelsea a fost spionat de englezi, acestia urmarindu-l inclusiv in Africa de Sud, acolo unde s-a intalnit cu Blatter. Chiar daca nu au aflat ce s-a vorbit, englezii aduc acuzatii grave de mita pentru seful FIFA. Nici Platini, seful de la UEFA, nu a fost absent din investigatie. Acesta ar fi primit din partea Muzeului din St Petersburg un tablou original de Picasso, pentru a-si da votul Rusiei.

 

Rusia si Qatar s-au sprijinit reciproc

Nu doar englezii au fost cei care si-au spionat adversarii, ci si rusii. Acestia au aflat despre planurile englezilor si au reusit sa intoarca mai multe voturi, anunta Independent. Coreea de Sud, de exemplu, trebuia sa o sustina pe Anglia in lupta pentru 2022, insa si-au intors votul si au ales Rusia, la fel cum au facut-o mai multe tari, in timp ce Rusia si Qatar au facut schimb de voturi pentru turneele din 2018 si 2022.

Chiar daca au negat orice acuzatie de frauda, oficialii FIFA se confrunta cu un numar crescand de scandaluri. De altfel, forul mondial a pierdut mai multi parteneri si se poate trezi cu o "gaura" de peste 1 miliard de euro, dupa ce nu mai putin de 5 sponsori mari si-au anuntat retragerea din asocierea cu fotbalul mondial, in urma scandalurilor aparute recent, in special in cazul deciziei de a trimite mondialul din 2022 in Qatar.

Modifică setările cookies