Paolo Guerrero Cupa Mondiala 2018 Peru Campionate externe

Decizie incredibila luata de FIFA! Peruanul suspendat pentru dopaj poate sa joace la Mondial! 

FIFIA i-a redus suspendarea peruanului Guerrero. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Decembrie 2017, 11:12
Data actualizarii: Joi 21 Decembrie 2017, 11:13

Federatia internationala de fotbal a redus la jumatate suspendarea pentru dopaj dictata impotriva atacantului Paolo Guerrero, capitanul selectionatei statului Peru, care va putea lua astfel parte la Cupa Mondiala 2018 cu nationala tarii sale, a anuntat FIFA intr-un comunicat.

Guerrero, in varsta de 33 ani, a fost depistat pozitiv la un metabolit de cocaina, substanta aflata pe lista produselor interzise de Agentia Mondiala Antidoping (AMA/WADA), cu ocazia unui control efectuat la finalul meciului cu Argentina, din preliminariile CM 2018, disputat pe 5 octombrie la Buenos Aires.

El a fost suspendat initial pe o perioada de un an, sanctiune redusa acum la sase luni de catre Comisia de apel a forului fotbalistic mondial.

"Dupa ce a luat in considerare circumstantele cazului, inclusiv gradul de vinovatie al jucatorului, Consiliul de Apel al FIFA a considerat ca o perioada de sase luni de ineligibilitate ar fi o pedeapsa proportionala", precizeaza Federatia internationala de fotbal.

Perioada de suspendare este calculata incepand cu data de 3 noiembrie 2017, la care jucatorul a fost suspendat cu titlu provizoriu de catre presedintele Comisiei de disciplina a FIFA.

Din cauza acestei suspendari, fostul atacant al lui Bayern Munchen a ratat cele doua manse ale barajului intercontinental cu Noua Zeelanda, la capatul caruia peruanii au obtinut biletele pentru turneul final din Rusia.

Paolo Guerrero va putea juca din nou fotbal incepand cu data de 4 mai 2018, fiind astfel disponibil pentru Cupa Mondiala din Rusia (14 iunie - 15 iulie 2018), la care Peru va face parte din Grupa C, urmand sa intalneasca selectionatele Danemarcei (16 iunie), Frantei (21 iunie) si Australiei (26 iunie).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!