COD ROSU: Vine furtuna! Dupa cei 6 fotbalisti englezi arestati ieri, in seara asta sunt audiati 20 de austrieci suspectati de meciuri trucate!

Autor: Sport.ro
Joi 28 Noiembrie 2013, 20:43

	COD ROSU: Vine furtuna! Dupa cei 6 fotbalisti englezi arestati ieri, in seara asta sunt audiati 20 de austrieci suspectati de meciuri trucate!

►O Țîră de Olanda! Românul e titular duminică, în direct la Sport.ro și Voyo.ro: 13:30 ADO Den Haag – Ajax și 15:30 Feyenoord – PSV

Douazeci de actuali si fosti fotbalisti au fost audiati de politia austriaca, in cadrul unei achete privind mai multe meciuri trucate din ligile din Austria, anunta Mediafax.

Autoritatile suspecteaza ca 17 pana la 19 meciuri de fotbal au fost manipulate, in perioada 2004-2013.

Jucatorii audiati de politie evolueaza sau au evoluat pentru echipe din diverse esaloane, de la nivel regional pana la prima liga.

Politia federala, care este autorizata sa faca anchete in cazul unor suspiciuni de meciuri manipulate, se ocupa acum de acest dosar.

Politistii au facut si mai multe perchezitii in patru regiuni ale Austriei.

Printre cei 20 audiati joi se numara si trei fotbalisti de la clubul Grodig, de la care a pornit scandalul, in urma cu doua saptamani.

La originea scandalului se afla fostul component al echipei Grodig, Dominique Taboga. El a depus plangere la 12 noiembrie, sustinand ca a fost victima unui santaj al mafiei pariurilor sportive. Grodig a renuntat la serviciile jucatorului, la 14 noiembrie.

6 FOTBALISTI ENGLEZI, ARESTATI

Pentru prima data in Marea Britanie, National Crime Agency a arestat oameni pentru meciuri trucate! 6 oameni au fost retinuti ca parte a investigatiei asupra unei retele de trucare a meciurilor din ligile inferioare din Anglia. Printre suspecti se afla si fostul jucator din Premier League, devenit agent, Delroy Facey.

"6 oameni au fost arestati in toata tara ca parte a investigatiei NCA pe seama unor meciuri trucate. Aceasta operatiune este pentru a combate un presupus sindicat international de pariuri ilegale" au dezvaluit NCA intr-un comunicat oficial dat miercuri seara. "NCA lucreaza de aproape cu federatia engleza si comisia de pariuri. Este o investigatie activa si nu putem da mai multe detalii in acest moment" au mai spus acestia.

Despre aceste arestari se presupune ca au legatura cu fotbalul din divizii inferioare si vine ca urmare a investigatiei sub acoperire a celor de la Daily Telegraph care sugerau ca oameni din Asia au luat la tinta partidele din Marea Britanie. O serie de conversatii inregistrate au fost publicate si unul dintre oamenii arestati a sustinut ca mai multe meciuri din ligile inferioare pot fi aranjate si a spus corect 3 rezultate ale aceleiasi echipe! El a fost citat ca spunand ca pretul pentru aranjarea unui meci in Anglia este de 50.000 de lire.

Purtatorul de cuvant al federatiei a declarat miercuri seara: "FA a fost instiintata de arestarile din ancheta NCA. Am lucrat de aproape cu autoritatiile in legatura cu aceste acuzatii. Federatia nu va mai face alte comentarii in acest moment, ancheta fiind in desfasurare"

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, adusă cu duba la DNA pentru audieri
BRAT