Are 25 de ani si a ajuns din INTAMPLARE pe Youtube! Cine e tanara care se bate cu Van Persie si James la golul anului 2014! VIDEO

Are 25 de ani si a ajuns din INTAMPLARE pe Youtube! Cine e tanara care se bate cu Van Persie si James la golul anului 2014! VIDEO

In sportul barbatilor, o femeie isi face loc in finala unuia dintre cele mai importante premii din fotbal: premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului. 

Numele ei e Stephanie Roche, iar multi au cautat pe Google sa afle cine e dupa anuntul celor 10 nominalizari la golul anului 2014. FIFA a inclus-o pe o lista selecta, din care mai fac parte reusite istorice de la Cupa Mondiala sau din Champions League.

Roche joaca in campionatul din Irlanda, la Peamount United si nici prin cap nu-i trecea ca reusita ei din meciul cu Wexford din toamna lui 2013 o putea duce atat de departe. Reusita a ajuns pe internet doar pentru ca antrenorul lui Wexford s-a gandit sa-l filmeze, altfel golul ei ramanea doar in amintirea celor prezenti.

Stephanie a marcat dupa ce a jonglat superb mingea pe langa o adversara si a trimis din voleu direct la vinclu!

A fost un gol superb, inclus de FIFA in top 10 reusite ale anului! Marea surpriza a venit ieri insa, cand Sepp Blatter a anuntat cei trei finalisti pentru premiul Puskas.

Roche a prins primele trei locuri si va astepta cu sufletul la gura Gala decernarii Balonului de Aur de la Zurich, in care se va duela cu Robin van Persie si James Rodriguez pentru premiul cel mare. Adversarii ei sunt mult mai cunoscuti si au fost nominalizati in urma unor reusite istorice de la Cupa Mondiala din Brazilia.

Van Persie a marcat dupa un plonjon spectaculos contra Spaniei, iar James a lovit de la distanta cu Uruguay.

Roche, 25 de ani, a declarat la Sky Sports dupa ce a primit vestea: "E foarte bine ca o femeie e nominalizata la premiul Puskas, e prima data cand o femeie ajunge in finala de trei. Sunt mandra ca femeie, sunt mandra si ca orice fotbalist caruia ii se recunosc meritele la nivel inalt, ma bucur ca FIFA a luat aceasta decizie", a declarat ea.

Doar 95 de spectatori au vazut reusita ei pe viu, dar milioane de oameni au admirat-o pe internet. Pe langa faptul ca a introdus-o in elita fotbalului mondial, golul a ajutat-o pe Stephanie sa se transfere la un club profesionist de femei din Franta, ASPTT Albi.

"A existat foarte mult interes pentru mine dupa acest gol. Am mers acolo, am dat probe si am reusit. Golul m-a ajutat, dar cred ca mai mult faza de dinainte a contat", a mai spus ea.

Pe 12 ianuarie e cea mai importanta zi din viata de 25 de ani a Stephaniei. Va fi alaturi de Messi, Ronaldo, Van Persie si celalalte nume imense din fotbal la Zurich, cand va afla daca golul ei e cel mai tare din fotbal in 2014!

Click aici pentru a vedea golul marcat de Stephanie Roche. 

Cine castiga premiul Puskas? (2359 voturi)
 
James Rodriguez
40.74%
961 voturi
 
Sephanie Roche
36.50%
861 voturi
 
Van Persie
22.76%
537 voturi
VIDEO PROTVPLUS.RO

Rata cazurilor de COVID-19 în Capitală, sub 1 la mie. Toți elevii s-ar putea întoarce de miercuri în bănci
BRAT
Modifică setările cookies