Calificari

Viata in Norvegia, DRAMMEN pentru portofele! Cat costa sa iei masa la un restaurant in orasul lui Stromsgodset:

Ca sa petreci o saptamana de vacanta in Drammen trebuie sa te apuci din timp sa strangi bani.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Iulie 2014, 14:45
Data actualizarii: Joi 17 Iulie 2014, 14:58

Norvegienii nu se bucura de fotbal ca romanii, dar se bucura de viata poate mai mult decat oricare dintre europeni. Asta pentru ca salariul mediu lunar sare de 4000 de euro, cam cat castiga un roman de rand intr-un an intreg.

Dar si costurile vietii sunt extrem de ridicate, iar orasul echipei Stromsgodset este cel mai bun exemplu in acest sens.

Drammen, un orasel de 60.000 de locuitori situat in sud-estul Norvegiei, este resedinta regiunii Buskerud, cea mai bogata zona a tarii. Din Drammen pana in capitala Oslo sunt 50 de kilometri, adica mai putin de jumatate de ora de mers cu trenurile de mare viteza ale norvegienilor.

Ca sa petreci o saptamana de vacanta in Drammen trebuie sa te apuci din timp sa strangi bani. In restaurante, pretul mediu pentru un fel de mancare este de 50 de euro, iar o masa pentru doua persoane, care sa includa si o sticla de vin, ajunge la 200 de euro. Pofta buna! :)

Jeb Brovsky, americanul a carui poveste de viata a ajuns scenariu de Hollywood, s-a declarat de-a dreptul socat de preturi in momentul in care a facut cunostinta cu stilul de viata al norvegienilor din Drammen.

Mai in gluma, mai in serios, americanul imprumutat in aceasta vara de New York City FC la Stromsgodset a recunoscut ca prefera sa ia masa la club, si nu in oras, din cauza costurilor extrem de ridicate.

In copilarie, Jeb Brovsky a trait o experienta terifianta, dupa ce un nebun a intrat in liceu si tras cu pistolul in toti cei care i-au iesit in cale.

15 colegi au murit sub ochii lui, iar povestea macabra a inspirat un documentar regizat de Michael Moore, Bowling for Columbine.


 

Modifică setările cookies