Lucian Bute, in LACRIMI la anuntarea retragerii din box: "Nu mai am nimic de demonstrat" Imagini emotionante. FOTO

Lucian Bute se retrage din box la 39 de ani. 

Fost campion mondial, Bute se retrage din ring cu un palmares impresionat: 32 de victorii (25 KO) si 5 infrangeri. Bute a organizat o conferinta de presa in Canada, acolo unde a anuntat ca nu mai are nimic de demonstrat. Bute a fost insotit de familie si a izbucnit in lacrimi in momentul anuntului.

"S-a terminat pentru mine. La 39 de ani, este momentul sa dau pagina. Asta este viata, imi e foarte greu, dar stiu ca e cea mai buna decizie. Nu mai am nimic de demonstrat, inca doua sau trei lupte pentru cativa dolari in plus nu ar fi schimbat nimic. Sunt sanatos si vreau sa ma ocup de familie, cei doi copii ai mei sunt cel mai frumos cadou pe care l-am primit Chiar daca voi mai primi oferte, le voi refuza. Cand iau o decizie, e definitiva si nu ma intorc", a declarat Lucian Bute.
 

Bute: De ce sa-mi risc sanatatea?

"Reflexele mele, dorinta de a ma antrena si echilibrul nu mai sunt aceleasi. Iar acestea sunt semne ca ai incetinit. Boxul este un sport de reactie si nu iarta niciodata. De ce sa-mi risc sanatatea? Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoasca faptul ca si-a atins limitele.

Nu a contat doar faptul ca am devenit campion mondial, ci maniera in care am castigat centura. Imi amintesc si acum reactia publicului, sunt momente de neuitat. Un alt moment special a fost si la a doua lupta cu Librado Andrade, din Quebec. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun meci al meu", a mai punctat Bute.

Bute i-a anuntat si pe fanii sai de pe retelele de socializare printr-o serie de postari.

"Mi-am incheiat cariera de boxer. Moment emotionant in viata mea, dar sunt ferm convins ca am luat decizia cea mai buna pentru mine si familia mea!'', a scris Bute.

Cu o zi in urma, Lucian Bute postase un mesaj care a pregatit practic anuntul retragerii: ''25 de ani de box, cu diplome, medalii, centuri si burse pe masura rezultatelor, dar si.... fara numar antrenamente, eforturi si sacrificii... totul ar fi ramas un vis fara munca, disciplina, seriozitate si credinta.''

Bute sustinuse ultimul sau meci din cariera profesionista pe 24 februarie 2017, la Quebec City, pierzand prin KO in fata columbianului Eleider Alvarez.

Lucian Bute, care si-a aparat cu succes de noua ori titlul mondial IBF la supermijlocie, a incheiat cu un palmares la profesionisti de 32 de victorii (25 KO) si 5 infrangeri (2 KO).

Bute are in palmaresul sau de boxer amator o medalie de bronz la Mondialele din 1999, de la Houston, dar si o medalie de aur la Jocurile Francofoniei din 2001 de la Ottawa-Hull (Canada), ambele la categoria welter.


VEZI IMAGINI IN GALERIA FOTO

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

OLAF: „Presupuși intermediari” au oferit statelor UE 900 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19
BRAT

Modifică setările cookies