Omul care a REVOLUTIONAT NBA a murit la 77 de ani

Omul care a REVOLUTIONAT NBA a murit la 77 de ani

David Stern, fost comisar al ligii profesioniste nord-americane de baschet intre 1984 si 2014, a decedat la varsta de 77 de ani, la trei saptamani dupa ce a fost victima unei hemoragii cerebrale, a anuntat NBA.

''Timp de 22 de ani am fost in primul rand si l-am vazut pe David in actiune. A fost un mentor si unul dintre cei mai dragi prieteni'', a declarat actualul comisar al ligii, Adam Silver, care i-a urmat in functie in 2014.

''Multumita lui David, NBA este o marca de nivel global, ceea ce face din el nu numai unui dintre cei mai mari conducatori sportivi, dar unul din liderii economici cei mai influenti ai generatiei sale'', a mai spus Silver.

Victima unei hemoragii cerebrale pe 12 decembrie, in timp ce se afla intr-un restaurant din New York, David Stern a fost internat intr-un spital din oras, intr-o stare grava.

In cursul celor 30 de ani in care a s-a aflat in functie, Stern, licentiat in drept, a facut NBA sa prospere si a transformat liga intr-o marca de nivel mondial.

In timpul mandatului sau au fost create sapte francize si au fost integrate in liga, ducand numarul echipelor din NBA la 30.

Salariul mediu a ajuns de la 250.000 de dolari in 1984 la 5 milioane de dolari in 2014. Unii jucatori au devenit vedete de nivel planetar, precum Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Kobe Bryant sau LeBron James.

Pentru faptul ca a facut din NBA una dintre cele mai puternice ligi sportive din lume, Stern a fost inclus in Hall of Fame in 2016, iar dupa retragere a primit titlul de ''comisar emerit''.
 

Citeste si:david stern
VIDEO PROTVPLUS.RO

Urmează o săptămână de foc în Parlament. Orban vrea să împiedice adoptarea rectificării bugetare în forma votată de PSD
BRAT