Ani grei de pușcărie pentru Brittney Griner. Ce pedeapsă a primit americanca reținută în Rusia pentru trafic de droguri. Avocații se revoltă: "Verdictul e lipsit de sens!"

Brittney Griner griner pedeapsa Rusia Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 19:03
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 19:11

Pedeapsă grea pentru vedeta baschetului american. 

Brittney Griner, încarcerată în Rusia, a fost condamnată joi la nouă ani de închisoare cu privire la deţinere de droguri şi trafic de droguri, anunţă Trubunalul Khimki, situat în apropiere de Moscova - aproape pedeapsa maximă pentru aceste fapte, de zece ani de închisoare.

”Tribunalul a găsit-o pe inculpată vinovată” de deţinere ilegală şi trafic cu o ”cantitate importantă” de droguri, a anunţat judecătoarea Anna Sotnikova.

Vedeta americană a baschetului feminin Brittney Griner, reţinută în Rusia din februarie, a fost condamnată joi la 9 ani de închisoare de un tribunal rus pentru trafic de droguri, verdict catalogat imediat drept "inacceptabil" de preşedintele american Joe Biden. 

Tribunalul din Himki, din apropiere de Moscova, a găsit-o pe baschetbalistă vinovată de posesie şi trafic de droguri şi a condamnat-o la "nouă ani de detenţie într-o colonie penitenciară", a declarat judecătoarea Ana Sotnikova, potrivit agerpres. 

Procurorul de caz a solicitat o pedeapsă de nouă ani şi jumătate pentru baschetbalistă, care a spus în ultimul ei discurs din tribunal că aducerea în Rusia a cartuşelor cu ulei de haşiş pentru ţigara ei electronică a fost "o greşeală neintenţionată". De asemenea, Griner primit o amendă de un milion de ruble (16.000 de dolari).

Avocaţii săi au anunţat că sportiva va face apel la decizie. "Verdictul este absolut lipsit de sens. Vom face apel fără îndoială", au anunţat avocaţii într-un comunicat.

Preşedintele american Joe Biden a denunţat vehement condamnarea baschetbalistei americane. "Este inacceptabil şi cer Rusiei să o elibereze imediat pentru a-şi putea reîntâlni soţia, apropiaţii şi coechipierii", a îndemnat el într-un comunicat postat imediat după anunţarea verdictului. Liderul american s-a angajat să lucreze "fără odihnă" şi să exploreze "toate căile posibile" pentru a obţine eliberarea ei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!