Istoria fantastica a celor mai rapizi oameni din istorie. Cum si-au transformat viata prin alergat (P)

Istoria fantastica a celor mai rapizi oameni din istorie. Cum si-au transformat viata prin alergat (P)

Sunt neobositi. Sunt rapizi. Sunt hotarati sa doboare orice record. Sunt cei mai buni din lume, iar pentru asta au nevoie ca totul sa fie perfect. Mai ales ghetele pe care le incalta.

Fiecare detaliu conteaza pentru ca o cursa sa fie perfecta. Ghetele perfecte pentru alergat. Antrenamentele incep cu nutritia. Incalzirea cu reprize plictisitoare si lungi de stretching. Cursa este doar finalul unui drum enorm pentru care orice BOOST de energie poate insemna o sutime in plus catre medalia suprema.

Povestile lor sunt similare. Si-au pus ghetele in picioare si au inceput sa fuga fara sa se opreasca si fara sa-i mai prinda cineva.

Vorbim despre nume uriase, precum Michael Johnson, unul dintre cei mai rapizi 10 oameni de pe planeta. A detinut doua recorduri mondiale, dar niciuunul la suta de metri.

Il avem aici si pe Bailey Donovan, un sprinter usor uitat, care a detinut recordul mondial la suta de metri viteza cu 9.84, dar si un alergator care l-a invins la 150 de metri pe Michael Johnson.

Maurice Greene a reusit sa castige patru medalii olimpice, a fost de cinci ori campion mondial si a detinut recordul mondial la suta de metri cu un timp spectaculos: 9.79, dar si in sala, cu 6.39.

Talentul si antrenamentele extenuante pot face diferenta atunci cand porti si ghetele potrivite. Aici Adidas ultra BOOST intra in galeria marilor campioni.

Tot aici o mai avem si pe Florence Griffith-Joyner, detinatoarea unui record fantastic de 10.49 la 100 metri si de 21.34 la 200 de metri.

Carl Lewis face parte si el din aceasta lista, cu 9.86 pentru suta de metri si 19.75 pentru 200 de metri.

Dar sa nu-i uitam pe Tommie Smith, pe Justin Gatlin, cu recordul mondial de 9.77 din 2006, Tyson Gay, care ar fi fost cel mai bun din lume - intr-o lume fara Bolt - Jesse Owens, atletul care a castigat jocurile de la Berlin, cu 100 de metri in 10.3 si 200 de metri in 20.7.

Numarul 1 ramane insa numarul 1. Bolt. Un boost de electricitate traverseaza pista de atletism atunci cand se pregateste de start. 9.58 pentru 100; 19.19 pentru 200; 14.35 pentru 150. Un fenomen. Un nebun. Un om pe care putini pot visa vreodata sa-l prinda. Flash.

Citeste si:Usain Bolt
VIDEO PROTVPLUS.RO

Lacul Zaghen de lângă Tulcea, sufocat de gunoaie. Paznicul are program doar până la 4
BRAT

Modifică setările cookies