Japonia Atletism

FABULOS! NIMENI de varsta lui n-a mai facut vreodata asa ceva. Ce a reusit acest barbat de 105 ani

A intrat in Cartea Recordurilor cu o performanta absolut senzationala! Un batranel de 105 ani din Japonia a devenit cunoscut in toata lumea.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Septembrie 2015, 11:06
Data actualizarii: Vineri 25 Septembrie 2015, 11:08

Midekichi Miyazaki a reusit sa termine proba de 100 de metri in 42 de secunde si 22 de sutimi si a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai in varsta sprinter din lume! Miyzaki s-a apucat de alergari la 93 de ani, la 30 de ani dupa ce se pensionase. Si-a ales acest mod de a-si petrece timpul liber dupa ce mai multi prieteni de-ai sai au murit si avea nevoie de un hobby pe care sa-l poata practica de unul singur.

Niponul e cunoscut drept 'Golden Bolt' pentru ca il imita pe supercampionul jamaican dupa ce incheie fiecare cursa.

"Am dormit foarte bine noaptea trecuta. Am fost foarte impresionat de tot ceea ce s-a intamplat", a spus Miyazaki pentru CNN.

Bunicutul de 105 ani a alergat pentru prima oara in proba de 100 de metri in 2004, cand avea 96 de ani. Singura sa dezamagire dupa ce a intrat in Cartea Recordurilor ramane faptul ca nu si-a atins in cursa timpii de antrenament: "Voiam sa fiu mai rapid, in pregatire am scos si 36 de secunde!"

Recordul sau personal, 34' 10'' pe suta de metri, reusit acum doi ani, n-a fost depasit de niciun om de peste 100 de ani.

Modifică setările cookies