Ziua dreptatii! Imagini impresionante: rudele victimelor de la Hillsbrough au cantat impreuna "You'll never walk alone" in fata tribunalului. Verdict final: vina apartine EXCLUSIV autoritatilor

Ziua dreptatii! Imagini impresionante: rudele victimelor de la Hillsbrough au cantat impreuna "You'll never walk alone" in fata tribunalului. Verdict final: vina apartine EXCLUSIV autoritatilor

La 27 de ani de la tragedia de la Hillsbrough, in care 96 de suporteri Liverpool si-au pierdut viata, instanta a facut dreptate - fanii n-au avut nicio vina, singurii vinovati sunt oamenii legii. Juratii au audiat peste 800 de martori in ultimii doi ani.

"Justice for the 96", mesajul care s-a facut vazut si auzit in The Kop in ultimii 27 de ani, s-a concretizat astazi intr-un verdict care scoate la lumina evenimentele care au dus la tragedia infioratoare de la Hillsbrough.

Pe 15 aprilie 1989, in timpul meciului dintre Liverpool si Nottingham Forrest, din semifinalele FA Cup, 96 de suporteri Liverpool au fost striviti de vii, din cauza nepasarii autoritatilor, care nu au luat masurile de securitate necesare pentru acea partida.

Drama traita de familiile indoliate a fost amplificata de incercarea de musamalizare a cazului. Politistii au dat vina pe suporterii care "ar fi fost in stare de ebrietate", iar The Sun a publicat o ancheta mincinoasa, comandata de autoritati.

Astazi, instanta a stabilit ca suporterii care si-au pierdut viata la Hillsbrough nu au avut nicio vina pentru tragedie, iar singurii vinovati sunt cei care ar fi trebuit sa asigure ordinea pe stadion si sa coordoneze apoi interventia de salvare a suporterilor, in momentul in care s-a produs ambuscada.

Vestea a fost intampinata cu un val de emotie din partea rudelor victimelor de la Hillsbrough, care si-au dat mana si au cantat "You'll Never Walk Alone" in fata tribunalului, in momentul care au aflat verdictul instantei. VIDEO AICI


FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii când va fi posibil
BRAT
Modifică setările cookies