Prea multi milionari in fotbal! Vezi cum a EXPLODAT salariul mediul al jucatorilor in ultimul deceniu!

Miercuri 12 Ianuarie 2011, 10:10
Prea multi milionari in fotbal! Vezi cum a EXPLODAT salariul mediul al jucatorilor in ultimul deceniu!

In momentul in care cititi acest articol Wayne Rooney si-a mai luat o masina! Ca el mai sunt multi in toata lumea cu salarii fabuloase!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

"Prea multi fotbalisti mediocri sunt milionari" titreaza ziarul britanic Daily Mail, care a calculat evolutia salariului mediu al jucatorilor fata de cea a salariului mediu al oamenilor obisnuiti.

Englezii sunt convinsi ca ziua in care fotbalul a renuntat la salariul maxim acum 50 de ani este cea mai importanta din istoria jocului si ziua in care fotbalistii au pierdut legatura cu realitatea!

De exemplu: In 1986, cand Steaua lua Cupa Campionilor, salariul mediu in Abglia era 300 de euro pe saptamana. Un fotbalist castiga insa 1700 de euro pe saptamana. Juctaorii de la Steaua au avut diurna 2 dolari pe zi la finala de la Sevilla.

In 1990, un muncitor englez 400 euro pe saptamana, asta in timp ce un jucator din prima liga avea 2000 euro!

Anul 1994 este anul in care Ilie Dumitrescu a ajuns in Premier League! Fostul atacant al nationalei nu a dus-o rau! 4000 de euro pe saptamana era salariu mediu al unui jucator. Salariu mediu din Anglia era de 500 de euro pe saptamana!

1999 a fost anul in care Manchester United lua prima Liga a Campionilor si prima dupa 15 ani pentru Anglia. Atunci, salariu mediu era 600 de euro, insa un fotbalist castiga 14.000 pe saptamana!

In 2010, salariu mediu pe saptamana din Anglia era 800 de euro, iar un fotbalist primeste 41.000 de euro pe saptamana!

Citeste si:

Premier League

BUCUREŞTI. COLAPS IMINENT I. Bucureştenii, la un pas de-a nu mai avea apă caldă şi căldură în următorii ani
BRAT