Anglia

Licitatia de 5.3 miliarde de euro pentru fotbalul din Anglia. Cine pune mana pe cel mai puternic campionat din Europa

Premier League se pregateste pentru cel mai important meci al anului - cel al licitatiilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Februarie 2015, 15:31
Data actualizarii: Joi 05 Februarie 2015, 15:35

5.3 miliarde de euro (4 miliarde de lire) - asta este marea miza pentru fotbalul din Premier League. Cele mai importanti "jucatori" de pe piata TV pregatesc vineri ofertele pentru drepturile din Premier League, perioada 2016-2019.

Daily Mail scrie astazi ca "dominatia lui Sky si BT Sport va fi provocata de patronii Eurosport, Discovery Communications", intr-o cursa in care "un singur meci ar putea sa coste in medie 8 milioane de lire sterline". 168 de meciuri live pe sezon vor fi transmise intre 2016 si 2019, acestea fiind impartite in 7 pachete.

In ceea ce priveste drepturile TV pentru companiile din afara Angliei, suma totala ar putea sari de 2 miliarde de lire, la care se aduna si intelegerea de 204 milioane de lire cu BBC pentru Match of the Day.

"Este de asteptat ca Sky sa isi verse toate resursele pentru a castiga cel putin 4 pachete cu prima optiune, in timp ce BT va dori sa-si imbunatateasca pachetul care momentan le da dreptul sa transmita 38 de meciuri live pe sezon", mai scrie Daily Mail. In afacere ar putea intra si beIN Sport, din Qatar, cel mai bogat cablist din lume.

Vedeti mai jos cat de mult au explodat preturile platite de cablisti in ultimii ani pentru Premier League:

Modifică setările cookies