Ionut Radu Bournemouth Premier League Anglia Ionuț Radu

Ionuț Radu, new-entry pe o listă selectă! Câți români au evoluat în Premier League în ultimii zece ani

Ionuț Radu (26 de ani) va juca la Bournemouth în următorul sezon. Inter Milano l-a împrumutat pentru un sezon la gruparea din Premier League.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2023, 19:05
Data actualizarii: Joi 27 Iulie 2023, 19:06

În a doua parte a sezonului precedent, după ce a evoluat la Cremonese, Radu a fost împrumutat la Auxerre, în Ligue 1, unde a reușit, de cele mai multe ori, să impresioneze cu evoluțiile sale.

Prestațiile portarului român l-au adus în atenția celor de la Bournemouth, grupare care a încheiat sezonul precedent pe locul 15 în Premier League. Radu a fost deja prezentat oficial și se alătură listei scurte de jucători care au evoluat în cel mai bogat campionat din lume în ultimii zece ani.

De pe această listă îi excludem pe Alexandru Dobre (Bournemouth) și Tudor Băluță (Brighton), care nu și-au făcut debutul pe prima scenă a fotbalului englez, deși au prins meciuri din postura de rezerve.

Românii care au evoluat în Premier League în ultimii zece ani:

  • Florin Andone (Brighton)
  • Vlad Chiricheș (Tottenham)
  • Florin Gardoș (Southampton)
  • Costel Pantilimon (Manchester City, Sunderland, Watford)
  • Răzvan Raț (West Ham)
  • Gabriel Tamaș (West Bromwich Albion)

De-a lungul timpului, în cel mai bogat campionat din lume au mai trecut și alți fotbaliști, precum Cosmin Contra (West Bromwich Albion), Ilie Dumitrescu (Tottenham, West Ham), Viorel Moldovan (Coventry), Adrian Mutu (Chelsea), Dan Petrescu (Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City, Southampton), Gică Popescu (Tottenham), Florin Răducioiu (West Ham) și Ionel Ganea (Wolverhampton).

La Bournemouth, Ionuț Radu va avea o concurență serioasă pentru postul de titular. Se va lupta cu Neto (34 de ani), fostul portar de la Juventus și Barcelona, care este și căpitanul echipei de pe Vitality Stadium

La dispoziția antrenorului spaniol Andoni Iraola mai sunt în acest moment portarii Mark Travers (24 de ani) și Darren Randolph (36 de ani).

Ionuț Radu: ”Cred că va fi foarte diferit”

„Acum o săptămână, agentul meu m-a sunat și mi-a zis că există interes din partea lui Bournemouth. Am fost foarte încântat. Dacă un club din Premier League este interesat de tine, este un lucru foarte important. I-am spus să vadă care este situația.

Cred că va fi foarte diferit, cred că este cel mai bun campionat din lume. Diferențe la nivel de calitate, viteză și alte aspecte. Premier League e un vis pentru fiecare copil care începe să joace fotbal”, a spus Ionuț Radu, într-un interviu acordat pentru site-ul lui Bournemouth.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!