De ce inca suntem cu un secol in urma lor? Imaginea care explica unde este de fapt Romania pe harta fotbalului din Europa. FOTO

De ce inca suntem cu un secol in urma lor? Imaginea care explica unde este de fapt Romania pe harta fotbalului din Europa. FOTO

In 1863 ei stabileau primul set de reguli pentru ceea ce astazi este fotbalul modern. 100 de ani mai tarziu aveau mii de terenuri de joc si de antrenament. In 2014, principala lor competitie valoreaza 2.2 miliarde de euro numai din drepturile de televizare.

Miliarde de oameni se identifica astazi cu fotbalul. Pasiunea pentru cluburi, culori, fotbalisti, legende, trofee si cantece se intinde pe toate continentele lumii. Intr-un business pe care unii l-au perfectionat intr-o fabrica de miliarde de euro, Romania incearca sa ciupeasca ocazional un strop de notorietate.

In timp ce Federatia Romana de Fotbal se mandreste cu revenirea nationalei in primele 20 de echipe ale lumii in clasamentul FIFA, englezii de la Daily Mail publica o serie de fotografii cu stadioanele si terenurile de antrenament legendare din tara care a inventat fotbalul.

Una dintre aceste fotografii este realizata in 1962, cu 4 ani inainte ca Anglia sa cucereasca Mondialul de fotbal. In fotografie apar sute de terenuri de antrenament, unul langa altul, din regiunea Hackney Marshes."O vedere aeriana a zonei Hackney Marshes din 1962. Milioane de oameni au jucat in aceasta regiune uriasa din estul Londrei. Aceasta fotografie arata numarul extraordinar de mecuri care aveau loc aici, in acea vreme, in acelasi, timp"
, scrie Daily Mail.

Poate ca Anglia nu mai da in 2014 o echipa cu pretentii de a castiga o Cupa Mondiala. Iar visul de a pune mana pe trofeul Champions League este alimentat de miliardele marilor investatori rusi sau arabi. Dar Anglia inca stie sa creasca spiritul fotbalului, si astazi, precum se intampla in aceasta imagine din 1962.

Citeste si:Anglia
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noile reguli ce intră în vigoare de luni în București, din cauza numărului mare de îmbolnăviri
BRAT

Modifică setările cookies