Anglia

Acuzație gravă la adresa lui Steven Gerrard. De ce l-ar fi făcut pe un fotbalist de la Aston Villa să plece

Steven Gerrard (41 de ani) a preluat-o pe Aston Villa în luna noiembrie, după trei ani la Rangers, aceasta fiind prima sa experiență ca anterior în Premier League.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 20:42
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 20:44

În urmă cu câteva zile, Aston Villa s-a despărțit de fundașul englez Axel Tuanzebe (24 de ani), care era împrumutat de la Manchester United, iar gruparea din Premier League a decis să îl cedeze în Serie A, la Napoli, până la finalul sezonului.

Gerrard, acuzat că nu l-a folosit pe Tuanzebe din cauza rivalității cu United

Tuanzebe a hotărât să schimbe echipa din cauza lui Steven Gerrard, susține fratele și agentul fotbalistului, Dimitri, care sugerează că antrenorul lui Aston Villa nu i-a acordat șanse fundașului pentru că era împrumutat de la Manchester United, marea rivală a echipei la care a scris istorie ca jucător, Liverpool.

Axel Tuanzebe a prins doar opt minute pe teren în Premier League după instalarea lui Steven Gerrard la Aston Villa. În prima parte a sezonului, fusese titular în șase jocuri sub comanda fostului tehnician Dean Smith.

"Axel a decis să se transfere abia după ce a devenit clar că nu mai este prima variantă a antrenorului pentru postul de fundaș central, iar oferta lui Napoli a fost foarte tentantă. E iubit de fanii lui Villa pentru că a contribuit la succesul echipei din Championship, când a fost unul dintre oamenii importanți, care au pus umărul la promovare.

Totuși, după sosirea lui Steven Gerrard pe Villa Park, rivalitatea dintre Manchester United și Liverpool pare că a revenit la viață. Pentru a evita orice dubiu, Axel a fost foarte deschis și a dorit să rămână la Villa, dar are și el o carieră pe care și-o poate dezvolta doar într-un mediu în care oportunitățile de a juca sunt corecte", a spus fratele și agentul lui Tuanzebe, conform The Sun.

Produs al academiei lui Manchester United, Tuanzebe a fost împrumutat la Aston Villa în trei perioade diferite: ianuarie - mai 2018, august 2018 - mai 2019 și august 2021 - ianuarie 2022. La gruparea din Birmingham, fundașul a strâns 46 de meciuri.

  • 37 de meciuri a jucat Tuanzebe la prima echipă a lui Manchester United
  • 8 milioane de euro este cota de piață a lui Tuanzebe, conform Transfermarkt

Modifică setările cookies