Momentul in care fotbalul va sta in loc! Olanda - Franta va fi OPRIT in minutul 14! De ce au luat aceasta decizie

Olanda Franta Johan Cruyff Amicale
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Martie 2016, 19:35
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2016, 19:42

Meciul amical dintre Olanda si Franta va oferi un moment emotionant.

Organizatorii partidei amicale pe care Olanda o va disputa cu Franta in aceasta saptamana au decis sa opreasca meciul timp de un minut incepand cu minutul 14, numarul purtat de Cruyff.

Decizia a fost luata pentru a oferi un moment de reculegere pe stadion in memoria lui Johan Cruyff, decedat astazi dupa o lunga lupta cu cancerul.

Olandezul avea 68 de ani si este considerat unul dintre cei mai mari fotbalisti din toate timpurile.

Pentru Barcelona, vestea este una cu atat mai trista cu cat in 2014 au mai pierdut un antrenor din cauza cancerului, Tito Vilanova.

Peste 300 de goluri in 600 de meciuri. Acestea sunt cifrele lui Cruyff pe teren. Crescut la Ajax, olandezul a scris istorie sub comanda lui Stefan Covaci, pentru a se transfera apoi la Barcelona, echipa alaturi, din postura de antrenor si sfatuitor de care a ramas pana in ultimele zile.

Cruyff a castigat 8 titluri de campion si 3 Cupe ale Campionilor cu Ajax, eventul cu Barcelona, titlul cu Feyenoord, ajungand pana in finala mondiala din 1974, acolo unde a fost invins de Germania lui Gerd Muller si Beckenbauer.

Ca antrenor, Cruyff are 3 trofee cu Ajax si 10 cu Barcelona, din care 4 titluri si o Cupa a Campionilor, in 1992. De asemenea, olandezul are 3 Baloane de Aur, in 1971, 1973 si 1974.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!