E orb, dar nimic nu ii sta in cale! Austriacul care escaladeaza Muntele Everest fara sa vada! 

E orb, dar nimic nu ii sta in cale! Austriacul care escaladeaza Muntele Everest fara sa vada! 

► Dinamo 1-1 (3-6) Steaua. Vezi AICI rezumatul VIDEO al partidei retur!

Austriacul Andreas Holzer are 47 de ani si e orb din nastere. Asta nu l-a oprit sa aiba pasiuni de om obisnuit si sa viseze ca intr-o zi va escalada muntele Everest. In aceste zile, Holzer traieste aventura vietii alaturi de doi prieteni cu care urca pe Everest, in ciuda dificultatilor.

Alaturi de Wolfgang Klocker si Daniel Kopp, Holzer si-a propus sa ajunga pe acoperisul lumii, la 8848 de metri, acolo unde in aceasta perioada ajunge si Horia Colibasanu, care nu se va folosi insa de oxigen.

Holzer a ajuns deja la baza de la 5380 de metri, cea mai importanta oprire inainte de plecarea spre varf.

Holzer are un blog pe care posteaza des si le povesteste prietenilor cum este viata deasupra lumii. "Aici e mai greu si sa te apleci sa iti legi sireturile, imediat te ia durerea de cap. Pulsul e mult mai rapid aici, dar nu sunt panicat. E normal pentru o asemenea altitudine si stiu ca ma voi obisnui. Altii au avut probleme mai mari", a transmis el.

Holzer nu e primul orb care escaladeaza muntele Everest. Americanul Erik Weihenmayer a realizat aceasta performanta la 45 de ani, pe 25 mai 2001. El a mai urcat pe Kilimanjaro in 1997 si s-a casatorit la 5895 de metri. 

Citeste si:Andreas Holzer
VIDEO PROTVPLUS.RO

Parlamentul dezbate bugetul de stat. Când va primi votul final
BRAT

Modifică setările cookies