Advertoriale

(P) Vrei să slăbești acasă? Folosește acest program revoluționar pe bicicleta fitness!

Exercițiile fizice efectuate cu regularitate îți vor aduce beneficii sesizabile atât în plan fizic, cât și mental și emoțional.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020, 18:57
Data actualizarii: Miercuri 19 Februarie 2020, 18:59

Printre cele mai întâlnite obiective fitness la începerea unui program de antrenamente se regăsesc pierderea greutății corporale, dezvoltarea și tonifierea musculaturii, îmbunătățirea rezistenței la efort și inbunătățirea stării de sănătate.

Dacă și tu ți-ai propus să te bucuri de astfel de rezultate în perioada următoare, trebuie să știi că bicicleta fitness îți oferă posibilitatea de a pedala în confortul propriei locuințe către toate aceste obiective.

Cu toate acestea, rezultatele rapide și durabile vin în urma unei diete corespunzătoare și a unui stil de viață sănătos, care va putea susține efortul fizic recurent și care va permite timpul de odihnă necesar recuperării musculare. 
 
Milioane de persoane din întreaga lume preferă exercițiile pe bicicleta fitness, fiindcă acest aparat oferă posibilitatea antrenării intense a musculaturii fără a suprasolicita articulațiile (glezne, genunchi și șolduri).

În plus, există foarte multe programe de exercitii pe bicicleta fitness care te vor ajuta să slăbești într-un timp extrem de scurt, însă vor implica și un mic efort din perspectiva stilului de viață. Practic, strategia ta va trebui să vizeze crearea unui deficit de calorii (arderea zilnică a unui număr mai mare de calorii decât cel pe care îl introduci în corp). Acest lucru te va determina să consumi doar anumite alimente și, în general, porții mai mici. 
 
Stabilește câteva obiective și antrenează-te pentru a le atinge! 
De regulă, ritmul în care arzi caloriile va fi direct proporțional cu efortul sportiv pe care îl depui, așadar în rândurile ce urmează vei găsi un program inovativ conceput de un antrenor de succes din Statele Unite.

Acest program a fost creat pentru a te apropia cât mai rapid de obiectivul propus, motiv pentru care se bazează pe monitorizarea ritmului cardiac pentru a te asigura că depui efortul corespunzător obiectivului setat. 
 
Andrew Kalley, fondator al Kalley Fitness, personal trainer și antrenor de triatlon din New York, este de părere că nu trebuie să te epuizezi zilnic pe bicicleta fitness pentru a câștiga forma fizică dorită.

Dacă urmărești arderea grăsimilor prin astfel de exerciții, recomandarea acestui specialist este să intercalezi antrenamentele compuse din intervalele de intensitate variabilă cu antrenamente moderate. Evident, un program regulat trebuie respectat, motiv pentru care Kalley recomandă un minimum de 3 antrenamente cardio pe bicicleta fitness în fiecare săptămână. 
 
Programul de exerciții creat de vestitul trainer presupune utilizarea unui dispozitiv de măsurare a ritmului cardiac. Programul de 3 zile de antrenament recomandat începătorilor constă în două zile de antrenament susținut, de uzură (ce implică menținerea ritmului cardiac la 60-70% din maximum timp de 45-90 de minute) plus exercițiul pe care-l vei descoperi mai jos.
 
Kalley a conceput acest program atât pentru începători, cât și pentru sportivii de performanță, motiv pentru care gradul de rezistență la pedalare pe care îl vei alege va depinde numai de forma ta fizică actuală, iar acest lucru este valabil și pentru viteza de pedalare necesară elevării ritmului cardiac. Iată și exercițiul care vine în completarea rutinelor de uzură: 
 
- 1 minut: pedalează la 76-85% din RCM (ritmul cardiac maxim) 
- 2 minute: recuperare pedalând la 60% din RCM
- Repetă de 6 ori.

Poți alege acest program, unul din consola aparatului tău, unul de pe site-urile de fitness sau chiar unul conceput de tine, însă important este să pedalezi cu regularitate și să susții antrenamentele cu o dietă adecvată.

În plus, nu uita niciodată de perioadele de încălzire și, respectiv, revenire după efort, deoarece acestea te vor feri de accidentări și disconfort. Dacă încă nu ai achiziționat o bicicletă fitness pe care să-ți sculptezi corpul până la vară, intră pe Sport-Mag.ro și descoperă o gamă deosebit de diversificată de aparate fitness și echipament sportiv!
 

Modifică setările cookies