Advertoriale

(P) ROG Flow Z13 (GZ301): un singur dispozitiv, posibilități infinite

Familia ROG se extinde anul acesta cu modele inovatoare care împing limitele posibilului, fără ezitare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 13:00
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 13:18

ROG Flow Z13 (GZ301) se remarcă printr-un nou format care îmbină cele mai importante caracteristici ale unui laptop de gaming cu flexibilitatea bine-cunoscută a unei tablete. Carcasa cu design distinct ROG măsoară doar 12 mm grosime și cântărește 1.1 kg, însă găzduiește componente puternice de ultimă generație a căror performanță poate fi crescută opțional folosind un GPU extern din seria XG Mobile.

Familiei ROG i se alătură anul acesta un model inovator: ROG Flow Z13 (GZ301), cea mai rapidă  tabletă de gaming, un format care oferă flexibilitate fără niciun aspect negativ, indiferent de tipul de activitate la care este supus produsul, fie că discutăm de fluxuri de lucru creative sau productive, de multimedia sau cele mai populare jocuri online rulate la detalii maxime.

Nicio situație nu te ia prin surprindere

Pentru a te juca sau a lucra fără întreruperi ai nevoie de flexibilitate în ceea ce privește ajustarea poziției lui ROG Flow Z13 (GZ301). Realizarea acestui lucru este posibilă cu ajutorul suportului încorporat în carcasa tabletei care se deschide până la unghiuri de 170 de grade, suficiente pentru o vizualizare optimă a jocurilor, filmelor sau pentru fluxuri de lucru complexe, dar relaxate.

Cei care aleg să se joace folosind ecranul tactil sau un gamepad dedicat pot să o facă fără a fi încurcați de tastatura inclusă, detașabilă datorită conectorului magnetic, ce permite totodată reatașarea rapidă atunci când trebuie să introducă texte lungi, o activitate plăcută ținând cont de tastele iluminate RGB care oferă o cursă confortabilă de 1.7 mm.

Modurile variate în care poate fi utilizată tableta de gaming ROG Flow Z13 (GZ301) sunt completate de două opțiuni de ecran, ambele cu caracteristici excelente, cu diagonală de 13.4 inch și aspect 16:10 care se remarcă prin spațiul de lucru vertical extins, un avantaj pentru creatorii de conținut. Indiferent de modelul ales: rezoluție 1920 x 1200 pixeli cu un afișaj fluent de 120 Hz sau un panou 3840 x 2400 pixeli pentru detalii foarte fine, primești un ecran foarte luminos de 500 niți, protejat de un strat Gorilla Glass, cu o cromatică validată PANTONE și compatibil cu Dolby Vision. În plus, ambele ecrane sunt capabile să ruleze jocuri fără întreruperi sau întârzieri neplăcute datorită tehnologiei Adaptive Sync. Nu dai greș indiferent de alegere.

Cu toate că vorbim de o tabletă, suita de porturi este foarte variată, incluzând conectori USB Tip-C și Tip-A, Thunderbolt 4.0 pentru conectarea de periferice ultra-rapide și un conector dedicat XG Mobile care permite atașarea unui GPU extern la viteză foarte bună PCI-E 3.0 8x, net superioară unui eGPU tipic. Acestor porturi li se alătură și conectivitate fără fir la viteză WiFi 6E, cel mai nou standard care oferă o viteză de trei ori mai mare ca standardul anterior WiFi 5.

Bateria de 56 Wh oferă o autonomie foarte bună, fiind gata de lucru imediat datorită încărcătorului la 100 W cu mufă USB Type-C de dimensiuni compacte ce cântărește doar 300 de grame, suficient pentru a readuce nivelul de încărcare la 50% în 30 de minute.

Performanță masivă într-un spațiu redus

Este greu de priceput cum în carcasa de doar 12 mm grosime au încăput componente precum un procesor Intel Alder Lake din generația 12, modelul cel mai puternic ce poate fi configurat fiind Core i9-12900H cu 14 nuclee si 20 de fire de execuție care rulează la o frecvență maximă ce atinge 5 GHz.

Acesta este însoțit de cel mai nou tip de memorie DDR5, care rulează și ea la o viteză impresionantă de 5200 MHz. Lista de componente este completată de placa video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu 4 GB de memorie VRAM și de un SSD rapid de 1 TB conectat la o interfață M.2 PCI-E versiunea 4.0. Un spor de performanță semnificativ este obținut datorită includerii unui comutator MUX care oferă utilizatorului posibilitatea de a alege între performanță și autonomie în funcție de necesitățile de moment.

Performanța întregului sistem poate fi mărită foarte simplu conectând rapid o carcasă GPU externă XG Mobile. Aceasta este disponibilă cu chipuri grafice puternice, până la NVIDIA GeForce RTX 3080 sau AMD Radeon RX6850M XT. XG Mobile include și o sursă de alimentare dedicată de până la 330 W, precum și o serie de porturi separate Display Port, HDMI, USB, Ethernet care permit conectarea directă a perifericelor la XG Mobile, care acționează, astfel, ca o stație de docare.

Răcirea acestor componente de ultimă generație în condiții de silențiozitate, la un nivel de zgomot de doar 40 dB în condiții de încărcare maximă și 0 dB în sarcini ușoare, nu ar fi fost posibilă fără folosirea unui sistem de răcire cu metal lichid și cu o cameră de vapori, cu arie mărită cu 50%, suficient pentru a acoperi simultan procesorul, placa video și sistemul de alimentare VRM. La creșterea capacității de răcire contribuie și suportul încorporat care a fost desenat astfel încât să maximizeze fluxul de aer de intrare antrenat de cele două ventilatoare Arc Flow cu 84 de lame. În funcție de modul de utilizare, utilizatorul are posibilitatea de a selecta rapid un profil de răcire predefinit din centrul de control Armoury Crate.

ROG Flow Z13 (GZ301) iese în evidență nu doar prin performanțe susținute de neimaginat într-un volum atât de redus, ci și prin designul retro-futurist care are ca sursă de inspirație navele spațiale, fiind accentuat de o fereastră realizată prin frezare CNC, iluminată RGB cu geam transparent, care permite observarea componentelor interne ale tabletei.

Tableta de gaming ROG Flow Z13 (GZ301) este disponibilă în mai multe configurații ce pot fi comandate direct din eShop ROG România.

Prin participarea în campania Părerea ta contează, unde trebuie să publici o recenzie pe una dintre platformele participante la promoție, primești bonus un an de prelungire a garanției noului tău device ROG Flow Z13.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!