Advertoriale

(P) O jachetă versatilă pentru munte: pe ce să mizezi vara versus iarna?

Esențială pentru a face față schimbărilor de vreme sau condițiilor diverse cu care te confrunți în timpul unei drumeții pe munte, jacheta este piesa vestimentară care nu trebuie să îți lipsească din geanta de călătorie, despre orice sezon ar fi vorba.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2023, 10:48
Data actualizarii: Luni 31 Iulie 2023, 10:48

Există anumite caracteristici pe care trebuie să le aibă jacheta pe care o porți în funcție de sezon, iar despre acestea, dar și alte informații utile vei afla din acest articol.

Ce jachetă este ideală pentru drumeții pe timpul verii?

Condițiile de vreme în zona montană sunt imprevizibile. Temperaturile nu se resimt la fel ca în zona de deal sau câmpie și te poți trezi chiar și în mijlocul verii cu ploi cu gheață sau cu condiții de vreme total neașteptate. Tocmai de aceea este extrem de important să alegi pentru drumețiile pe timpul verii o jachetă care să întrunească anumite caracteristici de calitate și protecție. În varietatea de modele de geci pentru bărbaţi The North Face la 8a.ro poți găsi modelul care respectă aceste principii. 

Este de preferat ca pentru vară să alegi o jachetă ușoară, respirabilă, care să aibă un grad ridicat de ventilare, astfel încât să permită aerului să circule și să fie evitată supraîncălzirea. Totodată, este important ca stratul exterior al unei jachete pentru vară să fie realizat dintr-un material rezistent la apă și la vânt, pentru că ploile pot apărea oricând. Mai ales în timpul verii apar ploile rapide și calde, însă trebuie să fii pregătit în mod corespunzător pentru acestea. 

Totodată, pentru drumețiile din timpul verii este ideală o jachetă cu proprietăți de evaporare rapidă a transpirației, aceasta fiind benefică în menținerea corpului uscat și confortabil. 

Ce jachetă este ideală pentru drumeții pe timpul iernii?

Atunci când vine vorba de sezonul rece, cel mai important detaliu se referă la confortul termic de care beneficiază purtătorul. O jachetă pentru drumeții în sezonul rece trebuie neapărat să prezinte o izolație termică corespunzătoare. Aceasta te va proteja de frig și îți va menține căldura corpului.

Totodată, pentru că iarna este un anotimp rece și cu un grad ridicat de umiditate, este important ca jacheta să prezinte o impermeabilitate sporită. Alege o jachetă rezistentă la apă și la zăpadă, astfel încât să faci față cu succes provocărilor pe care le poți întâlni în sezonul de iarnă. 

Caracteristicile suplimentare precum gulerul înalt și gluga sunt, de asemenea, esențiale atunci când vine vorba de o jachetă pentru vreme rece. Acestea te vor proteja de vânt puternic și vor favoriza menținerea căldurii în jurul capului și gâtului, contribuind astfel la gradul de confort ridicat pe care îl poți simți. 

Totodată, este extrem de importantă alegerea jachetelor realizate din materiale de calitate, iar alegerea unei jachete Columbia pentru bărbați - la 8a.ro va garanta respectarea acestui criteriu. 

Indiferent de sezon, o jachetă versatilă pentru munte va avea un croi ergonomic, va oferi libertatea de mișcare de care ai nevoie atunci când desfășori activități în aer liber și va fi realizată dintr-un material rezistent la uzură, care va asigura în același timp confortul de care dorești să dispui. Asigură-te că ții cont de toate condițiile specifice și vei reuși să ai în dulap una dintre cele mai calitative jachete care va transforma drumețiile tale în unele mai plăcute, mai sigure, mai confortabile.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!