(P) Cum alegi adidașii potriviți pentru exercițiile fizice? Te ajutăm noi!

Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Iunie 2022, 17:18
Data actualizarii: Marti 14 Iunie 2022, 17:18

O componentă esențială a echipamentului tău de antrenament este încălțămintea. O pereche de adidași confortabilă, cu vârful acoperit și cu o talpă de calitate poate face diferența pe parcursul exercițiilor tale fizice. Însă cum știi să-ți alegi adidașii potriviți? Iată mai jos câteva recomandări care să te ajute în funcție de activitatea fizică pe care o preferi.

Alergare

Principalul obiectiv în alegerea unor adidași potriviți activității tale fizice este confortul. Încălțămintea potrivită te ajută să reduci riscul unor accidentări, să îți îmbunătățești performanța și, în același timp, să te simți excelent! Adidașii concepuți pentru alergări sunt flexibili, ușori și cu o absorbție ridicată a șocurilor prin amortizare. Ideal, părțile superioare ar trebui să fie rezistente la apă și să împiedice pătrunderea umidității, dar totodată să permită ventilarea eficientă a piciorului. Indiferent de suprafața pe care alegi să alergi, adidașii tăi trebuie să îți confere siguranță, confort și stabilitate.

Antrenamente funcționale 

Din ce în ce mai populare în ultima perioadă, antrenamentele funcționale se bazează în special pe exerciții cu greutatea propriului corp. Astfel, picioarele joacă un rol important în menținerea echilibrului, iar încălțămintea trebuie să îți ofere stabilitate. Alege deci o talpă care să reducă presiunea asupra tendoanelor și susțin circulația sângelui în picioare. În magazine precum CCC poți găsi o gamă variată de adidași și poți alege perechea ce se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Fiecare produs are informații despre dimensiune, greutate, grosimea tălpii și materiale tocmai pentru ca tu să iei o decizie corectă. Poți găsi majoritatea modelelor și în magazinele fizice pentru a le proba sau ai opțiunea de a returna în termen de până la 120 de zile produsele pe care le-ai comandat și nu ți se potrivesc.

Dansuri sportive și activități fitness indoor

Adidașii pentru dans și fitness sunt gândiți special să te poți roti rapid, să poți sări sau să te poți mișca în voie fără teama de a te împotmoli. Talpa joacă deci un rol important permițându-i piciorului tău să se miște liber. În plus, ai nevoie de o amortizare bună pentru ca aterizările tale să nu îți afecteze articulațiile. Pentru activitățile indoor precum Zumba, dansuri, aerobic ai nevoie de adidași care oferă suport lateral suplimentar al gleznei și care combină flexibilitatea cu siguranța. 

Activități outdoor - baschet, squash, tenis

Baschetul, squash-ul sau tenisul sunt modalități eficiente de a te menține în formă, dar necesită o pereche de adidași adecvată. Sporturile de teren implică o mulțime de mișcări laterale, uneori foarte dinamice și explozive, ceea ce înseamnă că o încălțăminte cu talpa relativ groasă, de exemplu, ar fi instabilă și ar putea cauza accidente. Mult mai potriviți sunt niște adidași proiectați să se miște în toate direcțiile, cu o bună prindere a piciorului în interior și, la fel de important, eficient ventilați prin perforații și materiale de calitate. 

Așadar, dacă o pereche de încălțăminte de sport este perfectă pentru o activitate, nu înseamnă că se potrivește pentru toate. Iar dacă ai găsit acum mulți ani perechea potrivită, nu spera că ea te va ține o viață întreagă. Talpa uzată și materialele degradate vor face ca pantofii tăi să își piardă din calitățile tehnice, iar uzura lor îți poate împiedica performanța. Inovațiile și îmbunătățirile aduse în ultimii ani adidașilor au fost realizate tocmai pentru a-i face mai potriviți pentru alergare, sărituri, dans sau ridicarea greutăților. Alege cu grijă adidașii potriviți pentru antrenamentul tău și toate exercițiile vor părea mai sigure și mai ușoare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!