(P) 5 articole de pescuit esențiale pentru începători

Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 16:36
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 16:36

Dacă nu ați mai pescuit de mulți ani sau dacă sunteți un pescar debutant nerăbdător să vă apucați de pescuit, mersul pe culoarele unui magazin de articole de pescuit poate fi intimidant. 

Se pare că există opțiuni nesfârșite când vine vorba de echipamente de pescuit și este aproape imposibil să știți de unde să începeți fără să cheltuiți o avere. Deși există nenumărate moduri de a aborda echiparea pentru prima dvs. excursie la lac, aceste articole de pescuit esențial vă vor pune pe drumul cel bun pentru a aduce peștii la mal.

Înainte de a începe - gândiți-vă la locație

Dacă există un lucru pe care pescarii îl au în comun, este faptul că tuturor ne place să vorbim despre pescuit. O modalitate excelentă de a învăța unde să pescuiți este să găsiți pe cineva familiarizat cu zona dvs. și să vorbiți cu el. 

Aflați care sunt diferitele specii care trăiesc în zona în care ați dori să pescuiți, care sunt cele mai eficiente momeli și momeli de folosit și care sunt locurile generale cele mai productive și departe de motoare de bărci

Asigurați-vă că nu cereți locații specifice - pescarii au petrecut nenumărate ore învățând zona și s-ar putea să nu fie dispuși să renunțe la aceste informații valoroase.

Articolul esențial nr. 1 - Undița și mulineta

La fel ca majoritatea celorlalte hobby-uri, puteți merge de la blând la sălbatic atunci când vine vorba de selectarea echipamentului de pescuit. Există undițe și mulinete specifice concepute pentru fiecare stil de pescuit, dar cheia pentru cei care pescuiesc pentru prima dată este să rămână simplu. Veți dori să căutați o combinație de undiță și mulinetă pe care să o puteți folosi pentru pescuitul cu momeală.

O undiță cu acțiune medie, cu o capacitate de acțiune de 3 până la 9 kg de linie, va fi un bun început și vă va oferi posibilitatea de a prinde multe specii diferite care se găsesc în mod obișnuit în lacuri și râuri. 

Căutați un combo cu un preț foarte rezonabil, durabil, care va rezista multe sezoane cu o îngrijire adecvată. Pescarii care pescuiesc pentru prima dată ar trebui să înceapă cu articole de pescuit tip mulinete de filare (numite în mod obișnuit „open face") înainte de a încerca să folosească mulinete de pescuit cu tambur.

Articolul esențial nr. 2 - Firul 

În zilele noastre, firul de pescuit este disponibilă în multe materiale și diametre diferite. Firele cu diametrul mai mare sunt mai rezistente decât cele cu diametrul mai mic realizate din același material. În general, firele împletite sunt foarte puternice și subțiri, firele de fluorocarbon sunt de obicei rezistente la abraziune și aproape invizibile sub apă, iar firele monofilament sunt plutitoare și se vor întinde.

Deși există un motiv specific pentru a utiliza fiecare dintre aceste tipuri de fire, păstrați o abordare simplă la început și rămâneți la monofilament. 

Sfat bonus - cele mai bune noduri de folosit la început de drum

Exersați să faceți noduri cu monofilamentul înainte de excursia de pescuit, deoarece nu există nimic mai frustrant decât să uitați cum să redați un cârlig la undiță în timp ce peștele mușcă. Câteva noduri importante pe care trebuie să le învățați cel puțin sunt nodurile clinch îmbunătățit, palomar și uni. Cunoașterea acestor trei noduri vă va oferi abilitățile necesare pentru a lega practic orice aveți nevoie la pescuitul în apă dulce.

Articolul esențial nr. 3 - Echipamentul

Există doar trei tipuri diferite de articole de pescuit tip echipament de care ar putea avea nevoie pescarii începători: cârlige, greutăți și plute.

Greutățile sunt necesare pentru a ajuta la asigurarea unei distanțe mai mari de aruncare și pentru a vă menține momeala sub apă. Pentru cei care pescuiesc pentru prima dată, rămâneți la greutăți de bază de tip split shot. Acestea sunt ieftine și ușor de instalat.

În cele din urmă, nu există niciun pescar care să nu fi început să pescuiască cu un plutitor. Deseori numite bobbers sau indicatoare, acestea ajută la menținerea momelei de pe fundul lacului și oferă o indicație vizuală clară atunci când un pește mănâncă momeala. Există o mare varietate de plutitoare eficiente și ieftine care sunt excelente pentru pescuitul în apă dulce.

Articolul esențial nr. 4 - Momeală vie

Pentru cei mai mulți dintre noi, dragostea noastră pentru pescuit a început cu momeala vie. Posibil cea mai eficientă și universală momeală vie de pe piață este crawlerul de noapte. Practic, fiecare pește de apă dulce va mânca asta.

Articolul esențial nr.5 - Momeli artificiale

În cele din urmă s-ar putea să vă plictisiți de pescuitul cu momeală vie și să începeți să căutați o nouă provocare. Atunci este timpul să începeți să experimentați cu momeli artificiale. Deși există nenumărate stiluri, culori și producători de momeli, ne vom concentra aici pe momeli comune care vor avea o rată mare de succes pentru pescarii începători.

Când vine vorba de pescuitul la biban, una dintre cele mai populare momeli artificiale este senko Yamamoto. O altă momeală de plastic moale excelentă este swim shad-ul fabricat de Keitech. Aruncați-o, lăsați-o să se scufunde până la fund și recuperați-o. Exersați cu diferite viteze de recuperare și adâncimi pentru a afla unde se adună peștii.

Ultima momeală pe care ar trebui să o aveți în geanta de pescuit este spinnerbait-ul. Spinnerbait-urile există de mulți ani pentru un motiv întemeiat - funcționează. Folosiți-le atunci când vizibilitatea apei este mai redusă. Paleta care se învârte produce vibrații sub apă care ajută peștii să localizeze momeala. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!