Advertoriale

Laptopuri pentru școală online: trei modele ASUS concepute pentru elevi (P)

A început un nou an școlar, însă ne lovim de aceleași provocări ca și anul trecut, de incertitudinea legată de locul de desfășurare al orelor, cu posibile perioade în care elevii vor învăța exclusiv online. Un laptop pe care să te poți baza rămâne o cerință necesară pentru ca cei mici să poată participa fără probleme la cursurile desfășurate online.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Septembrie 2021, 10:54
Data actualizarii: Marti 14 Septembrie 2021, 13:53

Ultima perioadă a arătat că un laptop rapid, ușor de transportat, performant și fiabil nu este o cerință specială pentru profesioniști, ci o necesitate pentru rularea non-stop, fără întreruperi, a aplicațiilor de videoconferință necesare pentru desfășurarea online a orelor de clasă.

Deși pare o cerință foarte simplă, nu toate laptopurile pot rezista în aceste condiții fără întreruperi, blocări sau căderi ale conexiunii la Internet. Apoi ne mutăm la cerințele legate strict de calitatea fluxurilor audio-video, adică un webcam HD, un microfon de calitate și difuzoare clare, puternice, care îți permit să îi auzi și să fii auzit de colegi și profesori peste zgomotul produs de ventilatoare, totul fără a cântări prea mult în ghiozdan.

Aceste aspecte și multe altele au stat la baza cerințelor de proiectare de la care au pornit inginerii ASUS când au dezvoltat aceste modele de laptopuri concepute pentru elevi și utilizarea în scop didactic.

ASUS X515JA-BQ1488T – preinstalat cu Windows 10 S pentru siguranță sporită

Unul dintre cele mai portabile laptopuri cu ecran de 15.6 inch, ASUS X515JA-BQ1488T poate fi achiziționat din eShop ASUS la un preț de 1999 RON într-o configurație care include și sistemul de operare Windows 10 S, o versiune specială care include o securitate sporită împotriva diverselor amenințări informatice din mediul online.

ASUS X515JA-BQ1488T este oferit într-o configurație cu procesor Intel Core i3 din generația 10, 8 GB RAM pentru rularea de aplicații de pe SSD-ul rapid tip NVMe. Ecranul de 15.6 inch folosește un panou IPS caracterizat prin unghiuri de vizualizare largi de până la 178 de grade și culori vii, dar realiste.

ASUS Vivobook K413JA-EB534 – portabilite și raport preț/performanță neegalat

Dacă portabilitatea este cel mai important aspect atunci îți recomandăm modelul ASUS Vivobook K413JA-EB534 echipat cu un ecran Full HD de 14 inch, tip IPS NanoEdge cu raport corp-carcasă de 84%. Configurația propusă costă 2299 RON, cântărește 1.4 kg și include un procesor Intel Core i5 din generația a 10-a, 8 GB RAM și un SSD cu capacitate sporită de 512 GB, spațiu suficient pentru aplicațiile și fișierele necesare.

Partea de multimedia a configurației iese în evidență prin camera web cu rezoluție HD și sistemul de sunet Harman Kardon cu tehnologie ICEPower. Chiar dacă dimensiunile și profilul carcasei au făcut imposibilă introducerea unui bloc numeric fizic, inginerii ASUS au reinventat touchpad-ul clasic, transformat în NumberPad 2.0, ce include un bloc numeric pentru calcule rapide, disponibil prin apăsarea unei pictograme sugestive.

ASUS Vivobook K513EA – ecran de 15.6 inch și grafică integrată rapidă

Ultima recomandare este ASUS Vivobook K513EA, un model cu ecran de 15.6 inch tip IPS cu tehnologie NanoEdge capabil să afișeze culori vii și realiste, cu contrast puternic. Configurația mai primește și un procesor Intel Core i5 din generația a 11-a, 8 GB RAM plus un SSD încăpător de 512 GB.

Performanță procesorului de ultimă generație poate fi crescută cu 40% la o simplă apăsare de buton cu ajutorul tehnologiei ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT). Aceasta vine și cu alte profile care pun accent pe performanță, autonomie, răcire și silențiozitate, în funcție de nevoile de moment ale utilizatorului.

O ultimă mențiune este placa video integrată Intel Iris Xe, foarte capabilă când vine vorba de aplicațiile necesare desfășurării orelor online, dar și pentru activitățile de recreere după încheierea cursurilor.

ASUS VivoBook K513EA este dotat suplimentar cu un cititor de amprentă precis, o măsură de securitate foarte utilă. Tastatura iese și ea în evidență prin tastele iluminate și spațiate (tip chiclet) care oferă o cursă suficientă de 1.4 mm pentru un feedback tactil clar.

Dacă participi în campania Părerea ta contează primești automat încă un an de garanție care se adaugă celor doi inclusi deja pe modelele ASUS Vivobook K413JA-EB534 și ASUS Vivobook K513EA.

Indiferent de modelul ales, știi cu siguranță că educație celui mic se poate desfășura fără probleme în siguranță în mediul online.

Modifică setările cookies