Advertoriale

ASUS Vivobook Pro 14X OLED: portabilitate fără niciun compromis (P)

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 10:00
Data actualizarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 11:08

Laptopurile cu performanțe ce rivalizează un sistem desktop nu mai sunt de mult o noutate, însă seria de laptopuri ASUS Vivobook Pro extinde numărul de soluții disponibile designerilor, graficienilor, fotografilor, vloggerilor, compozitorilor, programatorilor și celorlalți creatori de conținut. ASUS Vivobook Pro 14X OLED reușește să facă acest lucru într-o carcasă subțire și ușoară de doar 1.45 kg, impresionând prin designul unic și funcțiile special concepute pentru fluxuri de lucru creative în orice locație.

Modul în care lucram s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, iar o parte din schimbare se datorează evoluției tehnologiei portabilelor, care au eliminat practic diferențele de performanță față de calculatoarele tip desktop. Diagonala de 14 inch cu aspect 16:10 este, în prezent, cea mai versatilă alegere pentru că nu compromite nici mobilitatea, nici productivitatea.

ASUS Vivobook Pro 14X OLED este cea mai bună expresie a acestei evoluții, reușind să înglobeze nu doar componente de ultimă generație, dar și un pachet complet de funcții special concepute pentru a veni în ajutorul creatorilor, oriunde și oricând aceștia aleg să lucreze. 

Performanță fără efort pentru orice flux de lucru

În ciuda carcasei subțiri care cântărește doar 1.45 kg, interiorul lui ASUS Vivobook Pro 14X OLED găzduiește procesoare puternice Intel (modelul Vivobook Pro 14X OLED N7400 disponibil cu procesor până la Intel Core i7-11370H) sau AMD (modelul Vivobook Pro 14X OLED M7400 disponibil cu procesor până la Ryzen 9 5900HX), ajutate de până la 32 GB RAM și SSD-uri NVMe rapide de până la 1 TB capacitate.

Modelele ASUS Vivobook Pro 14X OLED oferă și un port Thunderbolt 4 USB-C care transferă date cu 40 Gbps, suficient pentru a conecta periferice foarte rapide sau două monitoare externe UHD 4K.

Aplicațiile care necesită putere grafică sporită vor beneficia de pe urma plăcii video dedicate GeForce RTX 3050/3050 Ti cu 4 GB VRAM, capabile să accelereze cele mai populare aplicații de creare de conținut. Utilizatorii suitei de programe Adobe vor putea folosi în premieră DialPad, interfața virtuală de control pentru ajustările software, inteligent integrată în touchpad-ul lui Vivobook Pro 14X OLED.

Stabilitatea de-a lungul sesiunilor de lucru este asigurată de suportul pentru driverele optimizate NVIDIA Studio Driver și, în egală măsură, de ASUS IceCool Plus, sistemul de răcire cu 2 ventilatoare și 2 conducte de căldură ce pune la dispoziția utilizatorilor nu mai puțin de trei profiluri de ventilare adaptate pentru orice situație.

Un ecran OLED de care te vei îndrăgosti

Piesa cea mai importantă a unui laptop pentru creatorii de conținut vizual și nu numai este, cu siguranță, ecranul. Pentru Vivobook Pro 14X OLED, ASUS a folosit cea mai bună tehnologie a momentului, un superb ecran OLED de 14 inch cu rezoluție 2.8K, margini subțiri NanoEdge și raport ecran-corp de 86%, care împreună cu culorile extrem de realiste te fac să uiți că privești un spațiu virtual.

Cei care lucrează în medii unde acuratețea culorilor este obligatorie vor aprecia validarea PANTONE și suportul pentru spațiul de culoare DCI-P3, acoperit în proporție de 100%, adică peste 1.07 miliarde de culori, un volum coloristic de 1.6 ori mai mare ca cel oferit de un panoul LCD tipic. Nu doar atât, dar precizia culorilor se menține pe tot intervalul de luminozitate al ecranului. Acest lucru este posibil datorită folosirii tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode), care aprinde și stinge individual toți pixelii ecranului.

Fiind vorba de un laptop OLED, pe lângă culorile extraordinar de precise vei fi impresionat și de contrastul aproape infinit, un raport de 1.000.000:1 și de timpul de răspuns extrem de scăzut, de doar 0.2ms, care permite imagini în mișcare foarte clare, fără artefacte vizuale.

Iar pentru momentele în care vrei să te relaxezi, consumul de conținut multimedia sau jocurile vor beneficia de pe urma standardului DisplayHDR 600 TrueBlack care crește luminozitatea maximă a ecranului la 600 de niți pentru o gamă dinamică extinsă.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că ochii și somnul tău sunt protejați printr-o emisie redusă cu 70% a luminii albastre dăunătoare, o realizare certificată de TUV Rheinland.

Securitate și funcții specializate pentru orice mediu de lucru

Posibilitatea de a lucra în orice locație vine și cu provocări importante legate de securitate și conectivitate. Acestor provocări, ASUS le răspunde prin inovații precum includerea senzorului de amprentă în butonul de pornire al laptopului, prin includerea unui scut fizic pentru camera web și prin tehnologia WiFi Master Premium care include funcția WiFi SmartConnect, capabilă să selecteze automat rețeaua wireless cu cea mai bună viteză și calitate a semnalului.

Dacă lucrezi în medii zgomotoase, vei aprecia cu siguranță ASUS ClearVoice, o tehnologie care se folosește de AI pentru a elimina dinamic zgomotele nedorite din fundal în timpul conferințelor.

Toate aceste tehnologii și aplicații sunt disponibile la un click distanță în aplicația MyASUS, un centru de comandă prietenos care te ajută să profiți la maximum de laptopul tău ASUS.

Modelele din seria Vivobook Pro X sunt disponibile și în variantă cu ecran de 16 inch, fiind oferite configurații dotate cu procesoare Intel (Vivobook Pro 16X OLED N7600) și AMD (Vivobook Pro 16X OLED M7600).

Cumpărătorii unui laptop ASUS Vivobook Pro primesc ca bonus trei luni de abonament gratuit la suita Adobe Creative Cloud și cele peste 20 de aplicații creative de top împreună cu 100 GB de stocare în cloud pentru proiecte.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!