Punem pariu ca nu te-ai gandit pana acum la asta: Cum iti rezolvi dimineata problema cu locul de parcare:

Autor: Sport.ro
Luni 16 Septembrie 2013, 17:49

	Punem pariu ca nu te-ai gandit pana acum la asta: Cum iti rezolvi dimineata problema cu locul de parcare:

Ce incepe prost se poate termina si mai prost. Uite cum poti sa eviti o zi "plina de nervi" din cauza locului de parcare.

Atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara problema locurilor de parcare este un factor general de stres.

De cate ori te-ai intalnit cu situatia in care ai ajuns dimineata la birou si n-ai avut unde sa parchezi? Sau de cate ori, din cauza aglomeratiei ti-ai gasit masina zgariata in parcare?

In tarile "civilizate" din Europa sau peste ocean, in SUA, oamenii au cautat solutii pentru toate aceste probleme si inca din anii '70, folosesc o metoda alternativa de a se deplasa in oras sau in locurile aglomerate: numele ei este cunoscut in Romania drept "ocazie" sau cum americanii o denumesc, "carpooling". Bineinteles, nu recomandam "ocazia" la marginea drumului :)

Mai intai hai sa vedem ce inseamna carpooling:

4inmasina este probabil cel mai deștept mod de a călători. Este un proiect al companiei cu același nume, fondată în 2012, dezvoltat de către iLeo Marketing Interactiv având ca susținător Poliția Capitalei.

Astfel de servicii de carpooling (împarțire a mașinii pentru drumurile obișnuite din oraș sau pe rutele externe) sunt folosite de milioane de utilizatori în tările vest europene sau peste ocean, unde există și benzi speciale pe autostrăzi sau locuri de parcare dedicate mașinilor cu mai mult de doi pasageri.

Si romanii devin din ce in ce mai interesati, dovadă fiind grupurile organizate pe Facebook sau alte câteva site-uri existente.

In mare, 4inmasina este un serviciu care are în vedere promovarea comportamentului de împărțire a mașinii cu alți pasageri, cu scopul de a reduce traficul și emisiile de carbon, dar și de a diminua cheltuielile cu combustibilul sau a face parcursul drumului mai distractiv.

„Ce aduce diferit 4inmasina față de inițiativele existente:

Ioana Proca - Project Manager 4inmasina: "Este o platformă realizată în mod profesionist, ușor de folosit, cu un inventar online complet, care include atât un website clasic, cât și aplicații Facebook, iOS și Android.

Sperăm astfel ca utilizatorii din România să o găsească ușor accesibilă și să o folosească din ce în ce mai des, de oriunde s-ar afla.

Împreună putem aduce o schimbare condițiilor de trafic din România. Dacă stăm să ne gândim că în lunile de vară traficul din București se reduce cu maxim 10%, iar cu toții avem impresia că orașul se golește, obiectivul nostru nici nu pare atât de greu de atins.”
 

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

Legile adoptate de Parlamentul European care au schimbat definitiv viața cetățenilor UE
BRAT