Adrian Mutu SE RETRAGE din fotbal! "Briliantul" a luat decizia soc si a comunicat-o prin intermediul presei din Italia

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016, 18:26
Data actualizarii: Sambata 21 Mai 2016, 15:18

AdrianMutu a decis sa agate ghetele in cui. In varsta de 37 de ani, fostul atacant al nationalei a sperat sa prinda un ultim turneu final, insa prestatiile sale in tricoul ASA-ului, doar 4 la numar, au fost extrem de sterse.

Adrian Mutu se retrage din fotbal! Potrivit italienilor de la Corriere dello Sport, citati de mai multe publicatii din peninsula, dar si de Goal.com, "Briliantul" a trimis deja o scrisoare de adio.

Recordmenul echipei nationale a Romaniei, cu 35 de goluri marcate, la egalitate cu Gica Hagi, a decis sa dea vestea prin intermediul presei din Italia, multumind special clubului Fiorentina, la care a cunoscut poate cea mai buna perioada a carierei.

"Dupa multi ani petrecuti pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul sa ma opresc, sa-mi inchei cariera. Am trait un vis foarte frumos si vreau sa-i asigur de imensa mea recunostinta pe toti cei care m-au ajutat in viata si in meseria pe care am avut-o.

Un vis care a fost posibil datorita multor echipe, de la FC Arges la Dinamo si pana la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecand pe la Petrolul, Pune si, in sfarsit, Targu Mures.

In mod special, insa, vreau sa multumesc Fiorentinei si, in primul rand, evident, nationalei mele, cea a Romaniei, unde sunt inca cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri. Datorita lor am avut un loc in paradisul fotbalistilor si nu voi uita nici macar un minut din multele meciuri jucate", a scris Mutu.

"Am castigat ceea ce am visat: dragostea oamenilor, care nu are pret. Pentru un moment, vreau sa las deoparte erorile pe care le-am comis si pentru care am platit. Acum e loc doar pentru o fericire imensa, dupa o cariera plina de dragoste. Pentru asta vreau sa spun multumesc.

Multumesc Romaniei: nu voi uita emotiile traite in ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, cand am marcat impotriva Italiei, invingandu-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor.

Multumesc Dinamo Bucureşti, echipa alaturi de care, la 18 ani, am castigat Cupa si campionatul. Multumesc Parmei, alaturi de care am obtinut un loc 5 in clasament, la putine puncte de locul 4, si ne-am calificat in Cupa UEFA.

Florentei si Fiorentinei, in schimb, o ploaie de multumiri. Acel loc 5 obtinut in ciuda unei penalizari de 15 puncte ramane un mic miracol sportiv la care am contribuit. Tuturor fanilor viola, vreau sa le ofer doua momente pe care le voi purta mereu cu mine: golul cu Slavia Praga, care a deschis portile primei participari in Liga Campionilor in era Della Vale, si doppietta reusita in Olanda, impotriva lui PSV.

Multumesc din suflet tuturor pentru ca ati contribuit la transformarea in realitate a visului unui copil, care, azi, dupa 522 de partide cu echipele de club si 77 de prezente pentru Romania, a decis sa-si adune toate amintirile, constient ca emotiile vor ramane pentru totdeauna", a incheiat Mutu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!