Un astronaut s-a intors mai tanar decat a plecat din spatiu! Descoperire remarcabila a savantilor! Cum a fost posibil

Un astronaut s-a intors mai tanar decat a plecat din spatiu! Descoperire remarcabila a savantilor! Cum a fost posibil

Un astronaut a intinerit cat timp a stat in spatiu.

Scott Kelly a devenit celebru dupa ce s-a intors din misiunea sa in spatiu. Acesta a fost pe Statia Spatiala Internationala, la o distanta de 400km de Pamant, pentru o perioada de 340 de zile.

Acesta s-a intors mai tanar din spatiu, spun expertii. Acestia au format o comisie, ce a continut 80 de savanti de la 12 universitati, scopul fiind studierea ADN-ului astronautului dupa intoarcerea din spatiu.

Kelly a stat aproape 1 an in conditii speciale, cu o dieta speciala, stres ridicat si expunerea la radiatii si micro-gravitatie. Efectul a fost uimitor. ADN-ul lui Kelly s-a schimbat, cea mai importanta schimbare fiind lungirea telomerilor. Acestia sunt plasati la capatul cromozomilor si indica gradul de imbatranire. Odata cu trecerea timpului, din cauza stresului, acestia se scurteaza si cauzeaza boli cardiovasculare sau chiar cancer.

Practic, astronautul s-a intors cu un corp mai tanar decat atunci cand a plecat, o descoperire remarcabila pentru savanti. Acestia nu si-au dat insa seama ce anume a produs acest efect si cum poate fi influentat artificial, astfel incat oamenii sa traiasca mai mult si mai sanatosi.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cine e prințul Emanuel de Liechtenstein, acuzat că a împuşcat ursul Arthur. Este nepotul celui mai bogat suveran al Europei
BRAT
Modifică setările cookies