(P) Cumpărarea unui rucsac sport pentru femei: ce să cauți?

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Ianuarie 2023, 14:26
Data actualizarii: Miercuri 25 Ianuarie 2023, 14:27

Un rucsac dama sport trebuie să fie rezistent și durabil, dar și să se potrivească în mod perfect ținutelor la modă pe care dorești să le obții. 

 

Nu este neapărat să fie elegant dacă acest stil nu te reprezintă, însă este de preferat să faci o alegere care să îți permită să îți completezi ținutele într-un mod eficient. Iată câteva dintre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un rucsac sport pentru femei.

Caracteristicile utile pentru un rucsac dama perfect 

Caracteristicile pe care trebuie să le aibă rucsacul perfect sunt acelea de care ai tu nevoie în funcție de modul în care îl vei folosi. Atunci când dorești să alegi un anume model de rucsac dama, alege ținând cont de criterii precum rezistența pe care o are acesta, de modul de compartimentare, de protecția pe care o asigură obiectelor pe care le porți cu tine sau de capacitatea de stocare a acestuia. 

Totodată, este indicat să alegi rucsacul potrivit în funcție de stilul pe care îl ai, respectiv de obiectele vestimentare pe care obișnuiești să le folosești. 

În ce scop vei folosi rucsacul?

Funcționalitatea pe care o are un rucsac este cea care va defini modelul pe care îl vei alege. De exemplu, vei achiziționa un rucsac pe care urmează să îl folosești pentru drumeții sau pentru activități sportive sau vrei un rucsac pe care să îl folosești și pentru utilizările uzuale de zi cu zi?

Dacă dorești un rucsac sport pe care să îl folosești inclusiv pentru călătorii, este indicat să alegi unul mai mare, în care să poți pune și articole vestimentare, și articole de îngrijire de care ai nevoie sau alte obiecte esențiale în scopul unei călătorii plăcute.

Dacă, dimpotrivă, preferi un rucsac pe care să îl folosești și la alte ocazii, poți alege unul cu un aspect mai elegant, chiar cu un design simplu. 

Un material de calitate și deosebit din punct de vedere estetic 

Pentru rucsacurile sport sunt utilizate în mod frecvent materiale sintetice, însă de preferat sunt materialele naturale, așa cum este pielea. Aceasta este durabilă și rezistentă chiar și pe vreme rea. Există și modele de rucsacuri realizate din poliester, acesta fiind unul dintre materialele rezistente la plăcute, dar și plăcute în contact cu pielea. 

Un rucsac din pânză este ideal pentru că este la modă, este ușor de curățat și relativ ieftin, dar și extrem de eficient mai ales atunci când este vorba de depozitarea mai multor obiecte. Totodată, un rucsac din vinil este durabil, este elegant și ecologic, iar un rucsac din neopren este mai rar întâlnit, dar rezistent la apă și respirabil. 

Alege rucsacul de dimensiunea potrivită

Este important să alegi un rucsac sport care să aibă dimensiunea potrivită, mai ales dacă dorești să îndeplinească aspectul practic dorit. Ai în vedere atât înălțimea sau lățimea, cât și adâncimea rucsacului, apoi ai în vedere dimensiunile pe care le ai tu ca purtător. După ce ai verificat aceste aspecte, alege rucsacul care să se potrivească propriilor nevoi. 

Totodată, ține cont de volumul pe care îl are rucsacul ales, iar pentru a face acest lucru gândește-te la ceea ce vei pune în el. Nu uita că volumul unui rucsac este măsurat, de regulă, în litri. O geantă sport tip rucsac de dimensiuni medii, respectiv de 30-40 de litri, este potrivită de cele mai multe ori pentru nevoile zilnice pe care le ai: de exemplu, poți purta în ea o pereche de adidași și un schimb de haine, o sticlă cu apă și câteva accesorii pe care le folosești în activitățile sportive.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!