Promo

A început Turul Spaniei, cu Roglic și Bernal în prima linie. Avans pentru sloven după primele 3 zile (P)

Turul Spaniei 2021 a început în weekend și are în centru duelul mult așteptat dintre Primoz Roglic și Egan Bernal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 August 2021, 15:58
Data actualizarii: Marti 17 August 2021, 16:01

Chiar dacă lipsește Tadej Pogacar, câștigătorul din Turul Franței, Slovenia este din nou favorită la un tricou de clasament general.

27 de secunde câștigate de Roglic la contratimp

Primoz Roglic a trecut peste dezamăgirea din Turul Franței cu o victorie la Jocurile Olimpice, câștigând aurul pentru Slovenia la contratimp. Forma de la Tokyo a fost continuată și în Spania, unde a terminat pe primul loc și etapa de deschidere a Vueltei. Traseul de doar 7,1 kilometri de la Burgos din etapa 1 a făcut diferențe destul de importante între oamenii de general, chiar dacă pot fi recuperate ușor când se ajunge la etapele montane. Roglic a setat un timp cu 20-30 secunde mai bun decât rivalii la tricoul roșu, punându-i în corzi încă din start.

Carapaz, prima victimă a munților

Ecuadorianul lui INEOS a luat și el aurul olimpic, la cursa pe șosea, dar venirea lui în Vuelta ridică semne de întrebare. Richard Carapaz a fost în Turul Franței, unde a terminat pe 3, iar rolul său în Spania nu poate fi de lider după o vară atât de încărcată. În etapa a treia, prima în care plutonul a avut o cățărare serioasă, Carapaz și-a arătat oboseala și a pierdut un minut în fața grupului favoriților. Grup în care a fost aproape un meci egal, cu Enric Mas câștigând 3 secunde iar restul venind în același timp.

Diferențele între oamenii de general după 3 etape

Pe primul loc e Rein Taaramae, câștigător al etapei a treia din evadare, însă prezența lui în vârful clasamentului e una temporară. Nici Kenny Elissonde, locul 2, nu emite pretenții la general, așa cum nu o face nici Lilian Calmejane (locul 4). Lăsând la o parte timpii lor, diferențele între rutierii care își propun victoria în Turul Spaniei sunt următoarele:

1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

2. Enric Mas (Movistar) +0:15

3. Miguel Angel Lopez (Movistar) +0:21

4. Giulio Ciccone (Trek) +0:27

5. Egan Bernal (INEOS) +0:27

6. Mikel Landa (Bahrain) +0:39

7. Aleksandr Vlasov (Astana) +0:43

8. Fabio Aru (Qhubeka) +0:44

9. Romain Bardet (DSM) +0:46

10. Adam Yates (INEOS) +0:51

INEOS spune în continuare că liderul echipei în acest tur va fi Adam Yates, însă șansele ca britanicul să se impună în ultima săptămână, plină de etape montane, sunt mici. Acolo va fi „terenul” lui Bernal, pentru care cele 27 de secunde aflate între el și Roglic nu sunt de speriat. Situația poate deveni complicată și la Movistar, unde Enric Mas și Miguel Angel Lopez sunt co-lideri. Și în trecut a încercat această strategie Movistar, chiar a reușit să își ducă ambii oameni de general pe podiumuri, dar fără să ia și primul loc.

Etapa 4, a sprinterilor. Philipsen, favoritul zilei

Etapa 4 din Vuelta 2021 nu are diferențe mari de nivel și se așteaptă un sprint la final. Patru rutieri sunt văzuți cu șanse la victorie de bookmakeri: Jasper Philipsen (Alpecin), Fabio Jakobsen (QuickStep), Michael Matthews (BikeExchange) și Arnaud Demare (FDJ). Cu cele mai mari șanse pleacă Philipsen, belgianul câștigând sprintul masiv de acum 2 zile de la Burgos în fața lui Jakobsen, cu Matthews ajuns al treilea iar Demare abia pe 14.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies