De la fenomenalul Bolt la transferul lui Cristiano Ronaldo. Vezi TOP 10 STIRI din SPORT in 2009

Cristiano Ronaldo Roger Federer Thierry Henry Tiger Woods Usain Bolt TOP 10
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Decembrie 2009, 17:44
Data actualizarii: Joi 18 Februarie 2010, 18:54

Sportul n-a dus niciodata lipsa de dramatism, si 2009 nu a fost o exceptie.

Unii si-au atins apogeul, altii au decazut spectaculos anul acesta. Iata o selectie a 10 stiri care au creat emotie in 2009, fie ele incitante, tulburatoare sau doar deranjante, intr-o ordine aleatoare.

10. F1 - JENSON BUTTON si BRAWN GP castiga primul lor titlu

Jenson Button crede ca incercarea sa de a fi primul pilot britanic care reuseste sa-si apere titlul va fi una dintre cele mai grele incercari din istoria sportului.

9. LAKERS castiga play-off-ul NBA

Kobe Bryant a castigat ce isi dorea cel mai mult - al 4-lea titlu - pe cand antrenorul Phil Jackson a ajuns cu numaratoarea la 10 si Lakers la 15.

8. Prima Olimpiada in America Latina

Rio de Janeiro va fi gazda Jocurilor Olimpice din 2016, dupa victoria surprinzatoare in fata Madridului. Imaginile cu presedintele Braziliei plangand de bucurie au facut inconjurul lumii.

7. Mana lui Dumnezeu, reloaded

Ultima data a fost la un turneu final. De data asta, a fost in preliminarii. Hentul capitanului Frantei, Thierry Henry, a calificat Franta la CM 2010 in dauna Irlandei.

6. Michael Phelps admite ca s-a drogat

Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de Vara, cu nu mai putin de 14 medalii de aur in palmares, a coborat vijelios de pe piedestal dupa ce a fost surprins fumand marijuana in februarie.

5. 9,58. Fulgerul Bolt loveste inca o data

Usain Bolt trece linia de sosire, se uita la cronometru, apoi la ceilalti 7 finalisti, lasati mult in spate, si sarbatoreste spulberarea propriului record mondial in proba de 100 de metri sprint.

4. Tragerea la sorti pentru CM 2010

A oferit prilejul unor dueluri interesante pentru fotbalistii care activeaza in campionatele puternice din Europa. Iar in grupa G, cu Brazilia, Portugalia si Coasta de Fildes, orice meci poate fi considerat o finala.

3. Federer castiga al 15-lea Grand Slam

Pe 5 iulie, la Wimbledon, Federer l-a invins in finala pe Roddick si a depasit recordul de 14 turnee de Grand Slam castigate de Sampras.

2. Scandalul Tiger Woods

Tiger Woods, cel mai bine platit sportiv al planetei, a anuntat pe 11 decembrie ca se va retrage pe o perioada nedeterminata din competitiile de golf, dupa numeroasele acuzatii de relatii extraconjugale. Woods era deja in atentia mass-media dupa un accident de masina din apropierea casei sale din Florida, despre care se sustinea ca era urmarea unei altercatii cu sotia sa.

1. Transferul record al lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid

E vorba de o suma record si de o audienta record. Cristiano Ronaldo a spus ca si-a indeplinit un vis al copilariei cand a fost prezentat in fata a 80.000 de spectatori pe Bernabeu, dupa ce galacticii au platit pentru el 90 de milioane de euro.

 

Care este dupa voi stirea anului din sport?

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!