Tenis

„Unul dintre cele mai mari scandaluri sportive ale secolului” Ce scrie presa din Serbia după a doua anulare a vizei

Presa din Serbia scrie că scandalul în care este implicat Novak Djokovic este unul dintre cele mai mari ale secolului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 10:42
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 10:50

Presa din Serbia a reacționat subit după ce Ministrul Imigrării, Alex Hawke a decis anularea vizei lui Novak Djokovic. Avocații numărului 1 ATP se gândesc la modul în care să abordeze problema, astfel încât jucătorul să poată participa la ediția 2022 a Openului Australian, programată să înceapă luni.

Până atunci, Djokovic va avea sâmbătă, 15 ianuarie, un interviu cu oficialii Ministerului Imigrării, pentru a-și justifica dreptul de ședere în Australia. 

„Unul dintre cele mai mari scandaluri sportive din secolul XXI”

"Vești șocante din Australia. Ministrul Alex Hawke a luat decizia de a-l expulza din țară pe Novak Djokovic! Această decizie este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari scandaluri sportive din secolul XXI", scriu jurnaliștii sârbi de la Sport Blic.

„Şederea nevaccinului Novak Djokovic la Melbourne şi apariţia lui la Grand Slam a fost, mai presus de toate, un PR dezastruos pentru politicienii australieni aflați la putere. Alegătorii lor trăiesc de doi ani sub una dintre cele mai stricte reguli din lume. În ciuda faptului că peste 80% din populație a fost revaccinată, Australia este o insulă, izolată de alte teritorii, așa că fiecare nou vizitator care ajunge în această țară trece printr-un control mult mai strict. Un alt aspect este că trebuie să înțelegem cum funcționează conștiința unui australian mediu. Oamenii sunt obișnuiți să respecte sistemul social-politic ordonat și funcționează după aceste reguli toată viața.

Când milioane de australieni, care trăiesc de doi ani în condiții de libertate limitată, în ciuda faptului că au fost vaccinați, anunță că un tenismen nevaccinat, chiar dacă a fost cel mai bun jucător al tuturor timpurilor și de nouă ori campion la Australian Open, va primi un permis special de a juca în țara lor, și asta după procesul în care practic a 'bătut Australia', provoacă o reacție specială în rândul oamenilor. Adăugați la asta alegerile care vin peste trei luni, iar tabloul va fi complet. Autoritățile australiene pur și simplu nu au îndrăznit să-și permită o astfel de sinucidere politică'', au mai scris jurnaliștii de la Sport Blic, notează Digi Sport

Modifică setările cookies