VIDEO Stefanos Tsitsipas, triumfător la Monte Carlo, a doua oară consecutiv: grecul a câștigat primul turneu după operația suferită la cot

Stefanos Tsitsipas campion Monte Carlo Alejandro Davidovich Fokina ATP Masters 1000 Monte Carlo Stefanos Tsitsipas castigator Monte Carlo Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 17:40
Data actualizarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 17:53

Stefanos Tsitsipas rămâne pe locul 5 ATP, dar poate aborda restul sezonului de zgură cu un nivel de încredere ridicat, după ce a făcut față presiunii de a-și apăra titlul cucerit la Monte Carlo, în 2021. 

Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP) și-a apărat cu succes titlul cucerit în 2021 la turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo. Tenismenul grec l-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina (22 de ani, 46 ATP) în ultimul act, scor 6-3, 7-6 (3), la finalul celor 97 de minute de joc.

18 lovituri direct câștigătoare și 29 de erori neforțate a adunat spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, care a reușit în această săptămână victorii împotriva liderului ATP, Novak Djokovic, în defavoarea campionului de la Indian Wells, Taylor Fritz, dar și în fața experimentaților David Goffin, respectiv Grigor Dimitrov.

Tsitsipas își trece în palmares al optulea titlu ATP 

Tsitsipas a trebuit să treacă de Fognini, Djere, Schwartzman, Zverev și Fokina pentru a-și trece în palmares al optulea titlu în circuitul de elită al tenisului masculin.

În sferturi, grecul a supraviețuit unei sperieturi serioase, Schwartzman întorcându-l de la 6-2, 5-2 până la scorul de 4-0 în decisiv, când Tsitsipas a reușit să adune 6 game-uri la rând, contrar tuturor așteptărilor. 

Finalist la Roland Garros 2021, Tsitsipas își depune candidatura pentru cucerirea titlului la Paris

Revelația turneului i-a refuzat lui Tsitsipas șansa de a servi pentru turneu la scorul de 6-3, 5-4 și a luptat admirabil, până în tiebreak, unde câteva erori neforțate l-au condus în situația de a fi nevoit să salveze patru mingi de meci.

Doar una a fost evitată de Fokina, care a pierdut la trei tiebreak-ul. Apărându-și titlul la Monte Carlo, Stefanos Tsitsipas a pus mâna pe un cec financiar în valoare de $909,386, cu aproximativ $413,000 mai mult decât finalistul învins, care a primit $496,613 ca încununare a eforturilor depuse în această săptămână. 

Alejandro Davidovich Fokina, salt de 19 poziții, până pe locul 27 ATP

A fost primul trofeu câștigat de Stefanos Tsitsipas, de la operația suferită la cot, în toamnă. De atunci, jucătorul grec a jucat semifinală de Grand Slam, la Melbourne și se pregătește cum se cuvine de o nouă încercare de a triumfa la Roland Garros.

În 2021, Tsitsipas a pierdut finala de la Paris, deși l-a condus pe Novak Djokovic cu 2-0 la seturi. 

„E un luptător incredibil, are un tenis imprevizibil, știam că e un adversar dificil și cred că am obținut o victorie mare astăzi, dar sunt convins că, în viitor, vom vedea rezultate bune din partea lui,” a spus Stefanos Tsitsipas, care și-a încheiat discursul mulțumindu-le compatrioților din tribune. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!