Marta Kostyuk razboi ucraina rusia Tenis WTA WTA Indian Wells 2022 Tenis

Marta Kostyuk din Ucraina, dezvăluire-șoc despre rusoaice: „Niciuna nu mi-a spus că îi pare rău. Singura lor problemă sunt banii”

Jucătoarea de tenis din Ucraina, Marta Kostyuk (19 ani, 54 WTA) le condamnă pe rusoaice pentru indiferență față de războiul început de Rusia în țara natală. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2022, 12:15
Data actualizarii: Vineri 11 Martie 2022, 12:16

Cea mai promițătoare jucătoare din noua generație a tenisului ucrainean, Marta Kostyuk (19 ani, 54 WTA) critică jucătoarele din Federația Rusă pe care le vede implicate în turneul WTA 1000 de la Indian Wells pentru indiferența totală afișată în raport  cu războiul început de armata rusească în Ucraina

Semifinalistă în ediția 2021 a Openului Transilvaniei, turneu în care a sfârșit eliminată de Simona Halep, scor 6-0, 6-1, Marta Kostyuk a declarat pentru L'Equipe că nici măcar o tenismenă din Rusia nu a venit să își arate părerea de rău cu privire la evenimentele oribile petrecute în Ucraina, în ultimele 16 zile.

Marta Kostyuk: „Nicio jucătoare din Rusia nu mi-a spus că îi pare rău pentru evenimentele din Ucraina.”

„Nicio jucătoare din Rusia nu a venit să mă vadă. Niciuna nu mi-a spus că îi pare rău pentru lucrurile pe care țara lor le face în Ucraina. Mă doare. Singura lor problemă acum e că nu pot să facă transferuri de bani. Despre asta vorbesc ele! E inacceptabil.

Nu e nevoie să te implici în politică pentru a te comporta ca o ființă umană. Toată lumea știe ce se petrece. Mă doare de fiecare dată când sosesc la stadion și văd jucătoarele din Rusia. Discuțiile lor mă dor, pentru că sunt lipsite de sens,” a spus Marta Kostyuk, potrivit Quentin Moynet, jurnalist L'Equipe

Marta Kostyuk a debutat cu succes pe tabloul principal al întrecerii din California, învingând-o în trei seturi pe Maryna Zanevska (68 WTA) din Belgia, scor 6-7, 7-6, 7-5. 

Veronika Kudermetova, Anastasia Potapova, Vera Zvonareva, Anna Kalinskaya, Daria Kasatkina, Liudmila Samsonova și Ekaterina Alexandrova sunt cele 7 jucătoare din Federația Rusă prezente pe tabloul principal al competiției WTA 1000 de la Indian Wells. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!