Ana Bogdan a pierdut cel mai lung meci jucat vreodată la US Open! Cât a putut să dureze duelul cu Rebeka Masarova

Ana Bogdan Bogdan Masarova cel mai lung meci US Open Rebeka Masarova US Open 2021 Tenis Ana Bogdan a pierdut cel mai lung meci jucat vreodată la US Open! Cât a putut să dureze duelul cu Rebeka Masarova
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 31 August 2021, 09:06
Data actualizarii: Marti 31 August 2021, 09:16

Ana Bogdan a pierdut, scor 7-6, 6-7, 6-7 cel mai lung meci jucat vreodată pe tabloul feminin la US Open. 

Ana Bogdan a fost eliminată în runda inaugurală a US Open 2021, dar a scris istorie, alături de adversara sa, Rebeka Masarova din Spania. Partida jucată între numerele 102 și 231 WTA a fost cea mai lungă din istoria turneelor feminine jucate la Flushing Meadows, atingând borna de 3 ore și 40 de minute de joc, o performanță ireală, având în vedere istoria de 140 de ani a întrecerii. 

Conform site-ului oficial, vechiul record - 3 ore și 33 de minute pentru meciul Rogers - Gavrilova din 2017 - a fost depășit și de Elise Mertens și Rebecca Peterson, care au jucat la rândul lor 3 ore și 40 de minute, tot în prima zi de concurs a ediției 2021. 

Ana Bogdan a ratat două mingi de meci în tiebreak-ul setului decisiv 

Desfășurarea confruntării a fost dureroasă pentru ambele jucătoare din punct de vedere fizic, Masarova impunându-se cu 6-7 (9), 7-6 (2), 7-6 (9), într-un tipar de meci extrem de rar întâlnit în circuitul WTA, anume trei seturi decise în tiebreak, dintre care două, stabilite în prelungiri, cu scorul de 11-9. 

Mult mai dureroase au fost însă pentru Ana Bogdan evoluția scorului și rezultatul final. Sportiva născută la Sinaia a condus-o pe Masarova cu set și 4-1, iar dacă atât nu ar fi fost suficientă suferință, Bogdan a ratat și două mingi de meci în tiebreak-ul setului decisiv, la 7-6 și 8-7. În cele din urmă, Masarova a întors scorul și s-a impus cu 11-9 în ultimul tiebreak al partidei. 

În ciuda insuccesului competițional, Ana Bogdan va încasa din partea organizatorilor turneului newyorkez un cec în valoare de $75,000.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!