Sorana Cirstea Sorana Cirstea Veronika Kudermetova live US Open 2021 Veronika Kudermetova Tenis

Doar Djokovic și Cîrstea joacă așa un set decisiv! Sorana Cîrstea a distrus-o pe Kudermetova, 6-0 și e în turul 2 la US Open 

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund la Flushing Meadows, după ce a eliminat-o pe Veronika Kudermetova (31 WTA). 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 31 August 2021, 23:51
Data actualizarii: Miercuri 01 Septembrie 2021, 08:53

Sorana Cîrstea - Veronika Kudermetova 7-6, 3-6, 6-0

Sorana Cîrstea și Veronika Kudermetova s-au duelat aprig, timp de 122 de minute într-unul dintre cele mai agresive meciuri purtate în runda inaugurală pe tabloul principal feminin. Media vitezei loviturilor a fost extrem de ridicată, nicio jucătoare nepermițându-i adversarei vreo pauză în primele două seturi. 

Cîrstea a revenit de la 2-4 în primul set și a accelerat în tiebreak, pentru a prelua un avantaj prețios, care a dus-o aproape de o victorie în două seturi, însă Kudermetova a avut alte planuri în al optulea game al setului secund. Cel mai disputat game al întregului meci s-a încheiat cu un break în favoarea rusoaicei, dar în ciuda faptului că a fost confirmat prin câștigarea setului, desfășurarea decisivului l-a făcut inutil, în economia finală a întâlnirii. 

Aflată la cel mai bun sezon al carierei, Sorana Cîrstea a demonstrat încă o dată că tenisul se joacă psihologic, în primul rând și nu s-a lăsat deloc afectată de eșecul suferit în finalul setului secund. Sprintenă și vizibil mai energică decât adversara sa în setul 3, Cîrstea a început să lanseze forehandurile-proiectil, caracteristice jocului său, care, în cele din urmă, au slăbit-o definitiv pe Kudermetova. 

Pentru această performanță, Sorana Cîrstea va încasa un cec în valoare de $115,000. 

În turul 2, Sorana Cîrstea se va duela cu Shelby Rogers (43 WTA). Partida va avea loc joi, 2 septembrie. 

Setul 3:

6-0: GAME, SET & MECI, SORANA CÎRSTEA! Contur perfect pentru o partidă extrem de intensă, în care Sorana Cîrstea și-a dozat, în general, foarte bine resursele și a arătat o capacitate de regenerare incredibilă, asimilând cu mare ușurință greutatea pierderii setului secund. 

5-0: Îi iese totul! Sorana Cîrstea închide un nou hold cu un passing shot incredibil, iar calificarea în turul secund pare doar o formalitate, plecând de la acest scor. 

4-0: Retururile direct câștigătoare reușite de Sorana Cîrstea în acest game demonstrează încrederea mare în forțele proprii pe care românca o are în momentul de față. Kudermetova lovește cu putere racheta de pământ, în semn de frustrare, la capătul unui game în care a condus cu 40-30. 

3-0: Hold la cincisprezece pentru Sorana Cîrstea, care a început setul decisiv jucând perfect, parcă resetându-se complet după dezamăgirea pierderii setului secund. La fel ca la Roland Garros, Sorana Cîrstea oferă impresia că joacă cu o intensitate constantă, care nu ține cont de evoluția scorului, mai ales atunci când aceasta îi este nefavorabilă. 

2-0: Break, Sorana Cîrstea! Insistențele la retur dau roade pentru sportiva din România, care se așază într-o poziție bună pentru a-și apropia calificarea, în cazul în care va confirma break-ul. 

1-0: Început comod pentru Sorana Cîrstea în setul decisiv, cu un game alb. 

Setul 2:

3-6: Kudermetova face primul game la zero al setului și trimite meciul în decisiv. 

3-5: Concentrarea e din nou la cote înalte în jocul Soranei Cîrstea, dar nici măcar o apărare aproape impecabilă nu a reușit să oprească atacurile eficiente puse în aplicare de Kudermetova în acest game. Rusoaica servește pentru a împinge partida în setul decisiv. 

3-4: Partida curge din nou într-un ton tern, la fel ca în prima jumătate a setului unu. Kudermetova mai face un game la 30, iar similaritatea game-urilor jucate până aici în acest set poate indica o schimbare bruscă în curând. Rămâne de văzut care dintre jucătoare va beneficia. 

3-3: Fără break, la jumătatea setului, dar ambele jucătoare au acumulat o cantitate notabilă de frustrare la retur, majoritatea game-urilor încheindu-se după scorul de 40-30; a fost cazul și în acesta. 

2-3. Veronika Kudermetova ajunge la al treilea game câștigat la 30 în acest set, dar presiunea Soranei Cîrstea este crescândă, lucru care dă motive de speranță pentru partea a doua a acestui set. 

2-2: Sorana Cîrstea salvează mingi de break în acest game, primele din acest set ale oricărei jucătoare și face un hold care o poate încuraja semnificativ în economia meciului. 

1-2: Game-uri echilibrate în startul setului doi, dar Sorana Cîrstea trece și pe lângă a doua oportunitate bună de a bifa break-ul. 

1-1: Hold în oglindă, la 30, bifat de Sorana Cîrstea pentru a restabili rapid egalitatea. 

0-1: Prim game echilibrat în startul setului secund, finalizat la 30 în favoarea Kudermetovei. 

Setul 1:   

7-6: SET, SORANA CÎRSTEA! O revenire incredibilă de la 2-4, completată cu un tiebreak jucat foarte riscant și, mai ales, curajos de româncă, pentru a trece în avantaj la seturi în confruntarea cu Veronika Kudermetova. Minunate, spiritul de luptă și reziliența psihologică afișate de sportiva din România în partea finală a acestei manșe.  

6-6: Un prim set echilibrat, cu schimbare de tendință în forma de moment favorabilă Soranei Cîrstea intră în tiebreak. De urmărit cine va fi jucătoarea mai calmă și mai inspirată din punct de vedere tactic. 

6-5: Game-ul perfect există! Sorana Cîrstea trece în avantaj fără să piardă punct în acest game, pe care l-a încheiat cu un as la exterior. 

5-5: Sorana Cîrstea a ratat minge de set, iar Veronika Kudermetova egalează și rezistă în set. Încep prelungirile primei manșe. 

5-4: Moment de magie în stil Federer! Sorana Cîrstea semnează un voleu de backhand cu spatele la terenul advers, care atrage după sine primele urale din tribune. Românca are avantajul moral și jocul mai bun în finalul primului set. Un singur game îi mai lipsește pentru a-l câștiga.

4-4: Rebreak-ul vine pentru Sorana Cîrstea! Într-un moment crucial al primului set, Cîrstea scoate din tolbă un passing shot de rever extraordinar, la 40-40 și închide cu luciditate game-ul în favoarea sa. Va servi pentru a prelua conducerea pentru a doua oară în acest set. 

3-4: Un prim set lipsit de schimburi lungi de mingi, în care Sorana Cîrstea mai pune un hold la 15 pe listă, dar are nevoie să inverseze tendința jocului pentru a câștiga primul set. 

2-4: Seria game-urilor câștigate cu lejeritate de Kudermetova pe propriul serviciu continuă. Un singur punct apropiat de Sorana Cîrstea în acest game. 

2-3: Câteva lovituri direct câștigătoare dificil de executat, reușite de Sorana Cîrstea în acest game, în care a cedat un singur punct. Sportiva din Târgoviște are nevoie să își recupereze break-ul cât mai curând pentru a evita presiunea finalului de set care ar putea să o regăsească cu dezavantaj pe tabela de marcaj. 

1-3: Game-urile se scurtează, spre beneficiul jucătoarei din Federația Rusă, care confirmă break-ul cu un game la 30. 

1-2: Veronika Kudermetova testează primele slice-uri în jocul său de astăzi și, deși această tactică nu dă roade momentan, rusoaica apelează cu succes la forehand-uri stânga-dreapta care provoacă greșelile Soranei. Primul break al partidei, reușit de Kudermetova. 

1-1: Returul nu a funcționat pentru Cîrstea în primul game servit de Kudermetova, care închide hold-ul la 15. 

1-0: Început foarte agresiv de partidă din partea Soranei Cîrstea, care surmontează un deficit de 0-30 și își ține primul game pe propria servă grație a 4 puncte adjudecate la rând.  

Sorana Cîrstea va începe meciul la serviciu. 


România a început US Open 2021 cu 5 jucătoare calificate pe tabloul principal, dar, din nefericire, 3 au fost eliminate încă din prima zi de concurs. Încercând să răzbune eșecurile Irinei Begu, Gabrielei Ruse și Anei Bogdan, Sorana Cîrstea (39 WTA) vrea să se alăture Simonei Halep în runda a doua competițională la Flushing Meadows.

Adversara sa din runda inițială va fi rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA), pe care sportiva din România o conduce cu 1-0 la meciurile directe. Confruntarea nu are o relevanță prea ridicată, întrucât a avut loc în urmă cu 5 ani, pe zgură, când Kudermetova avea doar 19 ani și era clasată în afara top 300 mondial.

Sorana Cîrstea a ajuns cel puțin în turul 3 la fiecare turneu de mare șlem din 2021 


Atât Sorana Cîrstea, cât și Veronika Kudermetova traversează cel mai bun sezon al carierelor lor. În 2021, Kudermetova a câștigat primul titlu WTA, la Charleston și a pierdut o finală la Abu Dhabi, iar la Istanbul a câștigat turneul de dublu. În cadrul aceleiași competiții, Sorana Cîrstea s-a impus în proba de simplu, adjudecându-și al doilea titlu WTA al carierei, performanță urmată de un ultim act în care s-a calificat la Strasbourg. 

Rezultatele în turneele de mare șlem din actuala stagiune au fost mai bune pentru Sorana Cîrstea, care nu doar că a făcut turul 3 la Melbourne și Wimbledon, dar a atins săptămâna a doua de concurs la Roland Garros, fiind eliminată în optimi de Tamara Zidansek. 

De partea opusă, Veronika Kudermetova a înregistrat un regres treptat, jucând turul 3 la Melbourne, turul 2 la Roland Garros și doar primul tur la Wimbledon. 

Meciul Sorana Cîrstea - Veronika Kudermetova este progrmat să înceapă imediat după încheierea duelului dintre Corentin Moutet și Stefano Travaglia, adică nu înainte de ora 22:00, fus orar românesc. Partida va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies