Bilanț catastrofal în prima zi de concurs la US Open: din 4 românce participante, doar Simona Halep s-a calificat 

Tenis WTA Romania Ana Bogdan Gabriela Ruse Irina Begu US Open 2021 Tenis Bilanț catastrofal în prima zi de concurs la US Open: din 4 românce participante, doar Simona Halep s-a calificat
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 31 August 2021, 08:45
Data actualizarii: Marti 31 August 2021, 08:58

Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdna au părăsit competiția încă din runda inaugurală. 

Românce calificate în turul 2 la US Open în prima zi de concurs: 1/4 

Simona Halep ✔

  • 4 românce caută calificarea în turul 2 la New York, în prima zi a US Open 2021: analiza meciurilor

Irina Begu ❌

Gabriela Ruse ❌

Ana Bogdan ❌

Prima zi de concurs a Openului American, ediția 2021 a adus un palmares negativ tenisului românesc. Din cele 4 reprezentante la US Open 21, doar Simona Halep a acces în turul secund, Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan cedând în fața Andreei Petkovic, Marketei Vondrousova, respectiv Rebekăi Masarova. 

UPDATE: Simona Halep (13 WTA) - Camila Giorgi (36 WTA), 6-4, 7-6.

Simona Halep a învins-o în două seturi pe Camila Giorgi, într-o confruntare prin care a adus aminte de nivelul de joc pe care îl atingea frecvent înainte de accidentarea gravă suferită la Roma în luna mai. Deși mai în formă, italianca nu a reușit să găsească răspuns la serviciul Simonei Halep, care s-a evidențiat prin cei 5 ași serviți și printr-o apărare exactă, nu prea îndepărtată de linia de bază a terenului. 

UPDATE: Irina Begu (63 WTA) vs. Andrea Petkovic (68 WTA), 2-6, 6-7.

Finalistă în competiția WTA 250 de la Cleveland, Irina Begu a afișat o oboseală vizibilă în runda inaugurală la Flushing Meadows, iar aceasta s-a văzut pe tabela de marcaj rapid, încă din primul set. În a doua manșă, Begu s-a accidentat la coapsa dreaptă și s-a mișcat pe teren cu o mai mare greutate, lucru care a favorizat obținerea calificării de către Petkovic în minimum de seturi. 

UPDATE: Gabriela Ruse (99 WTA) vs. Marketa Vondrousova (35 WTA), 5-7, 0-6. 

Prima participare a Gabrielei Ruse la US Open s-a încheiat dramatic. După un început excelent de partidă, în care a condus cu 5-2 și a avut mingi de set, sportiva din România a pierdut controlul emoțional asupra tensiunii și s-a văzut depășită de o stângace tenace care a produs victime românești în acest an, învingându-le pe Mihaela Buzărnescu la Jocurile Olimpice, pe Ana Bogdan la Dubai și pe Sorana Cîrstea la Australian Open. 

Ana Bogdan (102 WTA) vs. Rebeka Masarova (231 WTA), 7-6, 6-7, 6-7. 

Ana Bogdan și-a egalat în acest sezon cea mai bună performanță atinsă într-un turneu de mare șlem, ajungând în turul 3 la Roland Garros, dar nu a reușit să mențină istoricul victoriilor pe linie în primul tur la Flushing Meadows. Cele 3 ore și 33 de minute de joc care reprezintă cea mai lungă partidă în proba individual feminin din istoria US Open s-au desfășurat într-o manieră total atipică pentru circuitul WTA, toate cele trei seturi ajungând în tiebreak. În ultimul set, Ana Bogdan a ratat două mingi de meci. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!