Faceți loc, vine Gabriela Ruse! A făcut scor cu Tomljanovic în finala calificărilor din Dubai și ar putea juca cu Halep în optimi

Gabriela Ruse Tenis WTA Romania WTA Dubai Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 14:50
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 14:54

Gabriela Ruse (59 WTA) a învins-o la scor pe Ajla Tomljanovic (39 WTA) în finala calificărilor turneului WTA 500 de la Dubai, scor 6-1, 7-5. 

Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA) a acces pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Dubai, în urma unei victorii extraordinare semnate în finala calificărilor. Sportiva din România a învins-o pe australianca Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 7-5, în 82 de minute. 

Ruse a reușit 6 break-uri, câte 3 în fiecare set în dauna Ajlei Tomljanovic, o performanță impresionantă în sine, având în vedere că Tomljanovic a pus 66% din primele serve în teren, de-a lungul partidei. Românca a câștigat însă 79% din punctele jucate cu prima servă, aproape dublu față de procentajul oponentei, 42%. 

Gabriela Ruse, 6 seturi câștigate și zero pierdute în calificările turneului de la Dubai

În cele trei meciuri jucate în faza calificărilor, Gabriela Ruse nu a pierdut niciun set, învingându-le cu 2-0 pe Gasanova (115 WTA), Paolini (46 WTA) și Tomljanovic (39 WTA). 

Ruse li se alătură Irinei Begu și Simonei Halep în întrecerea propriu-zisă și urmează să primească replica spanioloaicei Paula Badosa (5 WTA). În cazul în care va trece de Badosa, Ruse va juca cu învingătoarea meciului Halep - Riske. 

Gabriela Ruse a câștigat în 2021 primul trofeu WTA, impunându-se la Hamburg, turneu succedat de o calificare în finala competiției de la Palermo

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!