Tenis

Australian Open 2020 s-ar putea amana din cauza norilor de fum | Djokovic: "Trebuie sa luam in calcul aceasta optiune"

Fumul ar putea amana inceperea Australian Open 2020. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020, 12:33
Data actualizarii: Duminica 05 Ianuarie 2020, 23:58

Veste de ultima ora in lumea tenisului: Australian Open 2020 s-ar putea amana din cauza norului de fum care s-a raspandit pe teritoriul tarii, ca urmare a incendiilor din ultimele zile.

Presedinte al Consiliului Jucatorilor in ATP, Novak Djokovic s-a pronuntat asupra acestei situatii la finalul primului meci jucat in Australia in acest an, in cadrul Cupei ATP: "Decizia trebuie luata in considerare din cauza conditiilor meteorologice. E probabil ultima optiune, dar daca se va ajunge la afectarea sanatatii jucatorilor trebuie luata in calcul," a spus Djokovic dupa victoria 7-6, 7-6 cu Kevin Anderson. 

Fumul a afectat desfasurarea meciului dintre Grigor Dimitrov si Radu Albot din Cupa ATP


Djokovic a relatat ca a comunicat cu presedintele turneului Australian Open, Craig Tiley, iar oficialii Openului Australian monitorizeaza calitatea aerului din Melbourne in vederea luarii unei hotarari in aceasta privinta. 

Ceata de fum a fost prezenta la Sydney, acolo unde Grigor Dimitrov l-a invins in aceasta dimineata pe moldoveanul Radu Albot, scor 6-2, 6-3. Dimitrov le-a povestit jurnalistilor ca aerul s-a incetosat drastic in setul al doilea: "Cu siguranta nu e placut. Mi-am dat seama de norul de fum in aceasta dimineata cand am iesit la incalzire, iar terenul era mai plin de praf decat a fost in zilele anterioare. Asta este, controlam doar ceea ce putem sa controlam," a spus Grigor Dimitrov, numar 20 ATP.  Conform Regents Park, monitorizarea aerului din Sydney din aceasta dimineata a oferit un rezultat negativ, coeficientul de 150 pe indexul calitatii aerului reprezentand un pericol pentru grupurile de oameni sensibili. 

Modifică setările cookies